Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νίκος Μαστοράκης-Μαλβίνα Κάραλη: ακούστε τη συνάντησή τους πριν από χρόνια που παραμένει επίκαιρη

Νίκος Μαστοράκης-Μαλβίνα Κάραλη: ακούστε τη συνάντησή τους πριν από χρόνια που παραμένει επίκαιρη

Έγινε τυχαία, χωρίς να το έχουν προγραμματίσει, αλλά όσα είπαν έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, όπως κι οι ακροατές αφού η συνάντησή τους  κράτησε πέντε ώρες! Νίκος Μαστοράκης και Μαλβίνα Κάραλη… είπαν… και τι δεν είπαν.!

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι μετά από τόσα χρόνια όλα αυτά που είπαν και σχολίασαν τότε στα μικρόφωνα του Radio Gold θα μπορούσαν να τα έλεγαν και σήμερα, κρατώντας ξανά τους ακροατές… κρεμασμένους από  τη συχνότητά του. Το ευχάριστο λοιπόν είναι ότι η συνάντηση αυτή με τη Μαλβίνα Κάραλη παραμένει στο «χρυσό» αρχείο του Νίκου Μαστοράκη που αποφάσισε να την μεταδώσει ξανά από το radiogold.com αυτή την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι.

Όταν πληροφορήθηκα ότι ο γνωστός παραγωγός και σκηνοθέτης θα βγάλει στον αέρα τη ραδιοφωνική συνάντησή του με την Μαλβίνα επικοινώνησα μαζί του, ρωτώντας τον αρχικά πώς είχε προκύψει και όπως μου είπε: «Η Μαλβίνα είχε έρθει στο γραφείο, μου, στις 27 Αυγούστου 2000, μαζί με την Αθηναΐδα Νέγκα που ήταν προστατευόμενή της, κυρίως για να χαζέψει παιχνίδια, αυτοκινητάκια κλπ που το Radio Gold ήταν γεμάτο. Χωρίς καμιά προετοιμασία, για πλάκα μπήκαμε στο στούντιο για λίγο και μείναμε 5 ώρες! Παίξαμε μαζί τραγούδια αλλά στη συζήτηση και στα σχόλια, βγήκε όλο το αφοριστικό, αναρχικό του λόγου της, αλογόκριτο φυσικά, καθώς και απαξιωτικό για την πολιτική και τους πολιτικούς αλλά και βαθύτατα σαρκαστικό κατά της κοινωνίας. Οι 5 αυτές ώρες θα μπορούσαν να έχουν μαγνητοφωνηθεί χθες, τόσο επίκαιρα είναι τα βιτριολικά σχόλια της Μαλβίνας που ήρθαν και κούμπωσαν πάνω στα δικά μου. Ακόμη κι εκεί που διαφωνούμε και πλακωνόμαστε, υπάρχει μια βάση κοινής άποψης. Το 2000, δηλαδή στον πρώτο χρόνο του νέου millennium, μπορούσες ακόμη να πεις τη λέξη “χοντρή” χωρίς να χαρακτηριστείς σεξιστής. H Μαλβίνα χρησιμοποίησε το δικό της λεξιλόγιο που σήμερα θα ξεσήκωνε θύελλα διαμαρτυριών από “MeToo”, και “αλληλέγγυους” και γενικά θα ταρακουνούσε πολλές κατηγορίες εύθικτων πολιτών. Από τα εξωφρενικά που λέει (η Μαλβίνα δεν σεβάστηκε ποτέ τον ανόητο όρο “politically correct”) ελάχιστα ξεπεράστηκαν στα 21 χρόνια που πέρασαν, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα σφαλμάτων και στρεβλώσεων.

Τα ονόματα άλλαξαν, οι στρεβλώσεις έμειναν ίδιες. Ενδεικτικά θα σου πω ότι μιλάμε περί “Εκκλησίας” και τις καταδίκες της για ομοφυλόφιλους. Αποκαλύπτουμε ποιος (και όχι ποια) κρύβεται πίσω από το σατιρικό κωδικό “Μπέμπα Μπλανς” (που συζητήθηκε πολύ από τα κείμενα του Στάθη στα “Νέα”.) Η Μαλβίνα αναλύει τις απόψεις της περί ανδρικών γεννητικών οργάνων, ενώ αποφαίνεται πως “Όλους τους στραβούς δρόμους που υπήρχαν, τους έχουμε ήδη πάρει”, ομολογώντας ότι είχε επαφές με τρομοκράτες με τη φράση “εγώ αν ήθελα τρομοκράτη, μπορούσα να τον έχω.”, τονίζοντας πως “Όχι, δεν είμαι σε καμιά λίστα της 17Ν, αλλά έχω υπάρξει σε χειρότερες λίστες.”! Όταν μάλιστα τη ρωτώ αν την μειώνει το γεγονός ότι στη λίστα της 17Ν υπάρχουν ο Τέρενς Κουίκ και η Έλλη Στάη, η Μαλβίνα απαντά με δήθεν αφέλεια “Μήπως έχουν πληρώσει για να μπουν;”! Ανάμεσα στα άλλα σπαρταριστά, είναι και η ανάλυσή της για τη “μυρωδιά του Έλληνα, αυτό που νιώθεις όταν μπαίνεις πρωί σε λεωφορείο.” Το γενικό κλίμα της συζήτησης είναι χιουμοριστικό αλλά βαθύτατα σαρκαστικό και πλαισιώνεται από classic rock και τηλεφωνήματα ακροατών».

Μετά από 21 χρόνια λοιπόν την Κυριακή η ραδιοφωνική συνάντηση του Νίκου Μαστοράκη με τη Μαλβίνα Κάραλη θα ακουστεί ξανά στον αέρα και στην ερώτησή μου αν υπάρχει κάποιος λόγος για την επανάληψή της, ο πετυχημένος σκηνοθέτης, μου είπε πως «Βέβαια, γιατί κάθε τέτοια επανάληψη, κρατά ζωντανή τη μνήμη ανθρώπων που τους αξίζει να τους θυμόμαστε. Κι ένα πρόσθετο κέρδος, είναι ότι αγέννητα τότε, σημερινά νέα παιδιά των 20+ χρόνων θα ακούσουν κάτι που αλλιώς δεν θα είχαν ακούσει ποτέ».

Όταν του ζήτησα να θυμηθεί κάποιο περιστατικό από τις συναντήσεις του με τη Μαλβίνα Κάραλη, ο Νίκος Μαστοράκης, μου είπε ότι «η φιλία μας ξεκίνησε με έχθρα, όταν η Μαλβίνα δούλευε στον Αntenna FM κι εγώ είχα αναλάβει τη διεύθυνση. Της έστειλα ένα φαξ με παρατηρήσεις για την εκπομπή της κι εκείνη με… καθύβρισε! Όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1 ήταν η πρώτη που αρθρογράφησε με τρυφερά και φιλικά σχόλια», τονίζοντας πως «αυτό που θυμάμαι έντονα από όλες τις συναντήσεις, ήταν πως μετά από μια ώρα μαζί της, αισθανόσουν τελείως στεγνός από ενέργεια. Ήταν σα να “ρουφούσε” κάθε ίχνος ενέργειας η συζήτηση-πινγκ πονγκ μαζί της»!

Ολοκληρώνοντας μάλιστα τη συζήτηση με τον Νίκο Μαστοράκη, μου αποκάλυψε ότι «Μου είχε πει πολλές φορές να πάω σπίτι της να μαγειρέψει, και κάποια στιγμή δέχτηκα. Μια μέρα πριν, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Γλυκό μου δεν θα μαγειρέψω. Είμαι πολύ άρρωστη, έγινα χειρότερα και ίσως πεθάνω. Και δεν είναι δικαιολογία για το μαγείρεμα, να το διευκρινίσω”. Αυτή ήταν η τελευταία μας επικοινωνία»!

Μεθαύριο λοιπόν, την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τη διαδικτυακή μετάδοση του  radiogold.com τη συνάντηση του Νίκου Μαστοράκη με τη Μαλβίνα Κάραλη! Και είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά θα “κρεμαστούμε” από τη συχνότητά του για να την απολαύσουμε ξανά οι παλαιότεροι… και να ενθουσιάσει τους νεότερους…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις