Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Αντώνης Κανάκης στηρίζει τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» για τη συνεπιμέλεια

Ο Αντώνης Κανάκης στηρίζει τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» για τη συνεπιμέλεια

Στο πλευρό των «Ενεργών Μπαμπάδων» τάσσεται ο Αντώνης Κανάκης, της ΑΜΚΕ που έχει δημιουργηθεί από πατέρες που μετά το διαζύγιο διεκδικούν τη συνεπιμέλεια, ίσο χρόνο επικοινωνίας μεταξύ των δύο γονέων καθώς και εναλλασσόμενη κατοικία για τα παιδιά τους με σκοπό την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών χωρισμένων γονιών.

Ο Αντώνης Κανάκης μάλιστα έγραψε ότι “Γνωρίστηκα με τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» μέσα στην καραντίνα όταν με προσέγγισαν για να στηρίξω τη δράση τους. Εκτίμησα πολύ τους ίδιους, τις αγωνίες τους, το στόχο τους, τη διάθεσή τους να προστατέψουν πρωτίστως τα παιδιά και το ότι παλεύουν ως απλοί γονείς χωρίς κανενός άλλου είδους στήριξη.

Το σποτ αυτό ελπίζω να βοηθήσει στο να γίνει γνωστή η προσπάθειά τους και οι στόχοι τους.”

Αυτό που τονίζει μάλιστα μέσα από το βίντεο είναι ότι «ένα από τα σημαντικότερα βήματα εξέλιξης που οφείλουμε να κάνουμε ως κοινωνία είναι όταν χωρίζουν τα ζευγάρια, να μην χωρίζει το παιδί από κανέναν γονιό. Επιτέλους να θεσπιστεί η συνεπιμέλεια ως βασική αρχή του Οικογενειακού Δικαίου και στην Ελλάδα»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Focus Bari Α.Ε μετά από ανάθεση της ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες» προέκυψε μεταξύ άλλων ότι το 88,8% του δείγματος δήλωσε θετική/ πολύ θετική απέναντι σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις