Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Πλάτανος θα χαιρετά καθημερινά

Ο Πλάτανος θα χαιρετά καθημερινά

Χαρές στην ΕΡΤ για την πορεία της καθημερινής σειράς τους που μπορεί να πέρασε πολλά και να άλλαξαν αρκετά αλλά δικαίωσε τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης που αποφάσισε να ενδυναμώσει το πρόγραμμά της με παραγωγές μυθοπλασίας.

Με γρήγορα αντανακλαστικά… και φαντασία… οι σεναριογράφοι της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ο Άγγελος Χασάπογλου και η Βιβή Νικολοπούλου έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές και τα γυρίσματα συνεχίστηκαν κανονικά με αποτέλεσμα η σειρά να έχει επεισόδια ώστε να επιστρέψει στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και τις Παρασκευές.

Χθες μάλιστα ο Πλάτανος είχε γενέθλια, αφού έκλεισε τα 100 επεισόδια και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ «η κωμική οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας έχει γίνει η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για πάνω από μισό εκατομμύριο τηλεθεατές. Το νούμερο αυτό μπορεί να θεωρείται αυτονόητο στο prime time κάποιων ιδιωτικών καναλιών, αλλά δεν ήταν καθόλου δεδομένο για τη δημόσια τηλεόραση, καθώς η ΕΡΤ είχε να εντάξει στο πρόγραμμά της καθημερινή σειρά για περισσότερα από είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα από το μακρινό 1999.

Είναι εντυπωσιακό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, το -φαινομενικά ήσυχο- χωριό του Πλατάνου από τον προηγούμενο Οκτώβριο, που άρχισε να μεταδίδεται, το «επισκέπτονται» καθημερινά περισσότεροι από 425.000 τηλεθεατές και έχει μέση τηλεθέαση 9,4%. Σημειωτέον, δε, ότι στα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που παρακολουθούν καθημερινά ή τα Σαββατοκύριακα τον Πλάτανο μέσα από το ERTFLIX και δεν προσμετρώνται, βέβαια, στα στοιχεία της Nielsen.

H είδηση της ημέρας, όμως, είναι ότι ο Πλάτανος από αυτήν την εβδομάδα θα επιστρέψει ξανά και τις Παρασκευές -πάντα στις 20:00- με την αγαπημένη καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 να υπόσχεται ακόμη περισσότερες ίντριγκες, νέους έρωτες και νέες… παρεξηγήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα χαμόγελο μέσα από τους πανέξυπνους διαλόγους των πρωταγωνιστών της.»

Από αυτή τη βδομάδα λοιπόν οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τη σειρά πέντε φορές τη βδομάδα την ώρα προβολής της, ή μέσα από το ERTFLIX όποτε το επιθυμούν.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις