Site icon NewsIT

Πόλεμος στα κανάλια με αφορμή τη Χριστίνα Λαμπίρη

18.01.2021 | 10:45
Πόλεμος στα κανάλια με αφορμή τη Χριστίνα Λαμπίρη

Δύσκολη η τηλεοπτική σεζόν με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι στα χαρακώματα προσπαθώντας με όποιους τρόπους μπορούν να κερδίσουν τηλεθέαση… αλλά να εμποδίσουν παράλληλα και τους ανταγωνιστές τους να αποσπάσουν μερίδιό της.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα και με αφορμή τη Χριστίνα Λαμπίρη ο πόλεμος έχει κορυφωθεί και στο πεδίο της μάχης καλούνται να πάρουν θέση πρόσωπα που τον τελευταίο καιρό απουσιάζουν… επιδεικτικά… και μυστηριωδώς… για θέματα που τους αφορούν άμεσα, κατέχοντας μάλιστα σημαντικές θέσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε τι συμβαίνει στο παρασκήνιο… και πως σύντομα θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν ο Όμιλος ΑΝΤ1 ανακοίνωσε πως σύντομα, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV η εκπομπή «Ό,τι πεις» με παρουσιάστρια τη Χριστίνα Λαμπίρη και όπως αναφερόταν στο δελτίο του σταθμού θα έχει «ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, success stories που εμπνέουν, αποκλειστικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ, lifestyle θέματα που ανοίγουν συζητήσεις, ζωντανές συνδέσεις με Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο και καθημερινά κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν, η ομάδα της Χριστίνας Λαμπίρη θα κάνει τα απογεύματά μας πιο όμορφα.»

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση για τη διαδικασία διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ο Όμιλος ΑΝΤ1 κατέθεσε έγγραφα στην αρμόδια αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, χαρακτηρίζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό του, τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ως ψυχαγωγικό, κερδίζοντας έτσι την παραμονή του στον αέρα πανελλαδικά… τουλάχιστον έως τη διενέργεια των θεματικών τηλεοπτικών αδειών. Στο σημείο αυτό βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε ότι μεταξύ κι άλλων ενεργειών που καθυστερεί να πραγματοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είναι κι η διενέργεια διαγωνισμού για τις θεματικές και περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες. Έτσι λοιπόν εκτός από τους 6 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικού περιεχομένου (ALPHA, ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΪ, ΟΡΕΝ, STAR) που πλήρωσαν για να πάρουν τις προβλεπόμενες άδειες, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV συνεχίζει ως «ψυχαγωγικό» να εκπέμπει κι αυτό πανελλαδικά.

Όπως μάλιστα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο newsit.gr η διοίκηση του Ομίλου ΑΝΤ1 αποφάσισε να ενεργοποιήσει περισσότερο το κανάλι, εντάσσοντας προγράμματα σε αυτό με σκοπό μαζί με τον ΑΝΤ1 να εξασφαλίζει καλύτερες εμπορικές συμφωνίες. Έτσι, ανακοίνωσε πως θα εντάξει στο πρόγραμμά του τη «Φάρμα», (για την οποία όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο newsit.gr να μην σας κάνει εντύπωση αν τελικά το ριάλιτι ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1), ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την καινούργια εκπομπή με τη Χριστίνα Λαμπίρη. Και τότε βγήκαν τα… μαχαίρια! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου κάποιοι από τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν καταθέσει ενστάσεις στην αρμόδια αρχή, το ΕΣΡ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, πως η συγκεκριμένη εκπομπή δεν είναι «ψυχαγωγική», αλλά εμπίπτει στην «ενημέρωση» καθώς στη θεματολογία της θα υπάρχουν θέματα από το χώρο του lifestyle αλλά και «καθημερινά κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σταθμού. Έτσι λοιπόν, εντάσσοντας μάλιστα στο δυναμικό της και δημοσιογράφους για την κάλυψη των θεμάτων, υποστηρίζουν ότι ακυρώνονται… ή καταπατούνται, όπως υποστηρίζουν, οι όροι παραμονής του στον αέρα ως «ψυχαγωγικού» που πρέπει να απέχει από κάθε είδους ενημέρωση και ειδησεογραφία. Από την άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, στον ΑΝΤ1 υποστηρίζουν πως η αρμόδια αρχή, το ΕΣΡ, δεν έχει καταστήσει σαφές τι θα συμπεριλαμβάνει ακριβώς το πρόγραμμα ενός ψυχαγωγικού σταθμού, οπότε δεν είναι εκτός του νόμιμου και απαιτούμενου πλαισίου. Ένα ακόμα επιχείρημα που φαίνεται ότι χρησιμοποιούν από τον Όμιλο ΑΝΤ1 είναι πως η προβλεπόμενη νομοθεσία για τους «εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς γενικού περιεχομένου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο πρόγραμμά τους πρέπει να υπάρχουν εκπομπές για τον πολιτισμό, το βιβλίο και τις τέχνες και μάλιστα με συγκεκριμένες ώρες προβολής ανά μήνα, κάτι που εμφανώς δεν γίνεται, ενώ το ΕΣΡ δεν έχει κάνει κανέναν από τους προβλεπόμενους έως τώρα ελέγχους που όφειλε να είχε κάνει.

Αποτέλεσμα; Στο παρασκήνιο του τηλεοπτικού τοπίου συνεχίζεται ο πόλεμος με κάποιους να καλούν το ΕΣΡ να πάρει θέση για την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη,  που όπως φαίνεται θα αναβάλει την πρεμιέρα της την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον η αρμόδια αρχή να αποφασίσει… ανοίγοντας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θέματα για τα οποία πρέπει –επιτέλους- να φανεί αντάξια των αρμοδιοτήτων και ρόλου της…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version