Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Πρεμιέρα για το GOLD TV με «χρυσό» υλικό

Πρεμιέρα για το GOLD TV με «χρυσό» υλικό

Εκπομπές που έχουν γράψει ιστορία. Εκπομπές που αγαπήσαμε, που παρακολουθήσαμε, που έκαναν «χρυσές» τηλεθεάσεις. Εκπομπές που επιστρέφουν για να μάθουν οι νεώτεροι αλλά και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι!

Όλα αυτά αλλά και πολλά πολλά πολλά ακόμα στο καινούργιο ιντερνετικό κανάλι, το Gold TV (www.goldtv.gr), που θα κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα.
Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε ότι δημιουργός του είναι ο Νίκος Μαστοράκης που έχοντας δημιουργήσει «χρυσά» τηλεοπτικά προγράμματα αποφάσισε να μοιραστεί τους θησαυρούς του (από το σπάνιο αρχείο προσωπικής του δουλειάς πενήντα+ χρόνων, ως δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, παρουσιαστής, παραγωγός) μέσα από το καινούργιο του διαδικτυακό κανάλι.

«Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν την υπομονή, την επιμονή και την πολυτέλεια να αυτοδιορίζονται φύλακες πολύτιμων παραπεταμένων θησαυρών, όσο κι αν υπάρχουν τόσα οξύμωρα σε πέντε λέξεις. Το “παραπεταμένων” αναφέρεται στην απρέπεια πολλών να θεωρούν πως ο, τι περασμένο είναι και άχρηστο. Με πρώτο παράδειγμα την άθλια ΕΡΤ που επί δεκαετίες είχε το αρχείο της αφύλακτο, να ληστεύεται από τον κάθε πονηρό υπαλληλάκο ή να “φυλάσσεται” σε πλημμυρισμένα κτίρια και να σαπίζει κάθε μέρα περισσότερο. Όχι ότι τα ιδιωτικά κανάλια έδειξαν μεγαλύτερο σεβασμό στο παρελθόν τους», λέει ο Νίκος Μαστοράκης προσθέτοντας «Και αυτό που δεν παύει να με καταπλήσσει, είναι ότι η δουλειά που κάναμε εκεί στη μέση των 60’s, στη σπαργανική τηλεόραση που δεν είχε καν ένα βίντεο για να γράφει τις κουτσά-στραβά εκπομπές της, θα μπορούσε σήμερα να διδάσκεται στις ειδικές σχολές και στα πανεπιστήμια. Ούτε εγώ υπήρξα προνοητικός, εκείνο τον καιρό. Το κόστος της ταινίας ήταν σοβαρό μέρος του προϋπολογισμού μας κι έτσι μια ταινία ακριβή την γράφαμε ξανά και ξανά, μέχρι να βγάλει drops και τότε την αποθηκεύαμε, φτιάχνοντας έτσι άθελά μας ένα πολύτιμο αρχείο. Οι θεατές, λοιπόν, του Gold TV θα δουν από τα μαυρόασπρα Super Bingo μέχρι τα τελευταία Candid Camera.»

Στην ερώτηση αν φοβάται μήπως όλα αυτά θα φαίνονται λίγο παλιά, ο Μαστ απαντά «Ναι» χωρίς δισταγμό, τονίζοντας όμως ότι «φοβάμαι το “λίγο”, όχι τα “παλιά” γιατί όσο παλιότερα, τόσο πολυτιμότερα. Από την τηλεοπτική ηλικία όπου δεν είχαμε led, τεράστια σκηνικά με πολύχρωμο plexi και είχαμε μία αφίσα στο φόντο, ένα-δυο έπιπλα γραφείου, τραπεζάκι και δυο καρέκλες, αλλά στις καρέκλες αυτές κάθονταν ο Νίκος Ρίζος, ο Λαμπρούκος, ο Γκιωνάκης. Η ηλικία της λιτότητας, της αφέλειας, του ενθουσιασμού για την πρωτόγνωρη δουλειά, η ηλικία των μεγάλων, πραγματικών σταρ.»

Το ξαναζωντάνεμα του τηλεοπτικού μας παρελθόντος μέσα από το GOLD TV κρύβει πολλές εκπλήξεις αφού θα μπορούμε να δούμε π.χ. στο «Σήμερα» (την πρώτη εκπομπή ρεπορτάζ στην Ελλάδα) συνεντεύξεις με τον Κώστα Χατζηχρήστο, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Ζωή Λάσκαρη με τον Τόλη Βοσκόπουλο και άλλους πραγματικούς σούπερσταρ του σινεμά, αλλά και τη συνέντευξη του Μαστοράκη με τη Γιόκο Όνο, καθώς και από την «Candid Camera» και την πρώτη τηλεταινία με τον Χρήστο Νομικό και τη Νόρα Βαλσάμη μέχρι και τη Μπέτυ Λιβανού να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδι.

Και βέβαια μην ξεχνάμε τη «ναυαρχίδα» των εκπομπών του Μαστοράκη, το «Αργά», απ’ όπου πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα των 90s και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που αρκετοί από αυτούς δεν είναι πια ανάμεσα μας. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το «Αργά» καθιέρωσε το late night chat show που μέχρι τότε ήταν άγνωστο στη χώρα μας, αφού οι διοικήσεις κάποιων τηλεοπτικών σταθμών θεωρούσαν ότι το prime time δεν «τράβαγε» αργότερα από τις 11:00. Όταν όμως το «Αργά» έκανε πρεμιέρα στο STAR ξεκινώντας ακριβώς στις 12:00 τα μεσάνυχτα κρατούσε πάμπολλους θεατές ξύπνιους μέχρι τις 2:00 δημιουργώντας τη late night ζώνη για την οποία τώρα… κόπτονται πολλοί.

Το GOLD TV (www.goldtv.gr) ξεκινά το ταξίδι μας στο παρελθόν αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα και θα είναι οκτάωρης καθημερινής διάρκειας (έως τις 12 τα μεσάνυχτα) που θα επαναλαμβάνεται δύο φορές, από τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί και στη συνέχεια έως τις 4 το μεσημέρι, όπου θα ξεκινά το καινούργιο «χρυσό» πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει κατά σειρά:
16:00 – «Καληνύχτα Μαμά»: Μία κόρη πιο ώριμη από τη μαμά της.
16:24 – CANDID CAMERA: μία ώρα φάρσες με το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου.
17:24 – «Χωρισμένοι με παιδιά»: Ο Μπάντης, μπερμπάντης, οικογενειάρχης με ζαβά τέκνα.
17:54 – SUPER BINGO: από τον τελευταίο κύκλο του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού με τον Νίκο Μαστοράκη.
18:21 – «Ένας Τρελός, Τρελός Πλανήτης»: Τα παράδοξα του κόσμου μας, δέκα+… χρόνια πριν.
19:33 – «Πείτε την Αλήθεια»: Τηλεπαιχνίδι με τη Μπέτυ Λιβανού.
19:58 – «Σήμερα»: η ιστορική πρώτη εκπομπή ρεπορτάζ της ελληνικής TV μας μεταφέρει στην επικαιρότητα των 70s.
20:27 – HIRED TO KILL: ταινία του Νίκου Μαστοράκη γυρισμένη στην Κέρκυρα.
21:59 – «Όχι Τα Νέα»: Η εκπομπή που ξεκίνησε την τηλεοπτική σάτιρα στην… τηλεόραση! Μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού με την Ελένη Ράντου και τον Ντάνο Λυγίζο.
22:24 – «Αργά»: το πρώτο επεισόδιο της πρώτης ελληνικής late night εκπομπής με καλεσμένους τη Σοφία Βόσσου, τον Δημήτρη Πιατά, την Εύη Παπαδάκη και γυμναστική από την Ελένη Πετρουλάκη.

Από αυτή την Κυριακή λοιπόν το GOLD TV είναι στον αέρα του διαδικτύου και είναι… μαστ να το δείτε είτε για να θυμηθείτε, είτε να μάθετε, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστηθείτε…! Σίγουρο επίσης είναι πως ό,τι εξακολουθεί να λάμπει μετά από τόσα χρόνια είναι… στο Gold Tv…!

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις