Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σασμός: Ακούστε το τραγούδι των τίτλων από Σταύρο Ξαρχάκο με Νίκο Ξυλούρη

Σασμός: Ακούστε το τραγούδι των τίτλων από Σταύρο Ξαρχάκο με Νίκο Ξυλούρη

Είναι ένα από τα πιο σπουδαία και συγκινητικά τραγούδια που έχει «χαράξει» με την ερμηνεία του ο Νίκος Ξυλούρης, ερμηνεύοντας με δωρικά σπαρακτικό τρόπο τη «Χαμένη Αγάπη», σε στίχους του Ματθαίου Μουντέ με τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, διασκεύασε αποκλειστικά για τη σειρά του ALPHA «Σασμός», με τον Νίκο Ξυλούρη να αφηγείται την ιστορία μιας εμποδισμένης αγάπης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ALPHA, “Η πιο εμβληματική φωνή της Κρήτης, αειθαλής και καθάρια, που στην αναπνοή της ανασαίνει Ελλάδα, έρχεται να μας συντροφεύσει με μια «Χαμένη αγάπη», ακουμπώντας σε μια σύγχρονη διασκευή εμπνευσμένη από το «Σασμό» κι όλες τις εικόνες που συνθέτει: την αυστηρότητα της παράδοσης με την χειμαρρώδη δύναμη του τώρα, την έχθρα με τη συγχώρεση, το μίσος με την αγάπη.

Ένα τραγούδι στα χνάρια μιας εποχής με διαφορετικό άρωμα αποκτά νέα ζωή. Γεννά εικόνες και συναισθήματα συνυφασμένα με τον άνθρωπο και τον ψυχισμό του. Και οι τίτλοι αρχής της υπερπαραγωγής του Alpha γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο καλλιτέχνες σύμβολα για την Ελλάδα συγκινούν υμνώντας τον έρωτα, τον πόνο, τη ζωή.”


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις