Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σασμός: πρεμιέρα για την καινούργια σειρά του ALPHA

Σασμός: πρεμιέρα για την καινούργια σειρά του ALPHA

Είναι από τις σειρές που αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς η ιστορία βασίζεται στο ομότιτλο και σπουδαίο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, αλλά και για τους πολύ καλούς συντελεστές της, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

«Σασμός» είναι κρητική λέξη με σπουδαία έννοια. Είναι η συμφιλίωση των δύο αντιμαχόμενων για να μη συνεχιστεί η αιματηρή αναμέτρηση της βεντέτας. Το «φίλιωμα». To «φτιάξιμο». Το «σιάξιμο». Το άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για το τέλος μιας βεντέτας.

Η ιστορία αρχίζει σήμερα για να ανοίξει και πάλι τον κύκλο της βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, από εκεί που είχε σταματήσει είκοσι χρόνια πριν. Η επιστροφή της Αργυρώς της μικρής κόρης του Μάρκου Βρουλάκη που δέχτηκε τη σφαίρα από τον Βασίλη Σταματάκη και ο έρωτάς της με τον γιο του φονιά, τον Αστέρη Σταματάκη, θα ξυπνήσει τους εφιάλτες του παρελθόντος και τα πάθη, θα αναστατώσει το χωριό και θα ξαναγράψει την Ιστορία.

Γιατί η Ιστορία μπορεί να ξαναγραφεί. Με συγχώρεση κι αγάπη. Με «σασμό».

Το άγριο αυθεντικό τοπίο της Κρήτης, η μουσική της, οι άνθρωποι, οι παραδόσεις τους είναι μια σύγχρονη ζωντανή κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα ένας κόσμος αυστηρός με κώδικες τιμής και ηθικής, όπου μετράει ακόμα ο λόγος, η μπέσα. Σε αυτό το περιβάλλον, η  αξιοπρέπεια είναι πάνω ακόμα κι από την ίδια τη ζωή, οι αρχές και οι αξίες  είναι φανερές ακόμα και όταν υπάρχει αδικία και αυτοκαταστροφή. Πάνω από το εγώ μπαίνει αυτονόητα το εμείς, οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια. Κι αν κάποιος το ξεχάσει, υπάρχουν οι αυστηρές μαυροφορεμένες  μανάδες που υπενθυμίζουν  το χρέος του καθενός και του οπλίζουν το χέρι. Εδώ ακόμα και οι πιο  «κακοί» της  ιστορίας, έχουν έναν κώδικα ηθικής.

Οι χαρακτήρες της σειράς, μεγαλωμένοι σε αυτό το περιβάλλον, εκρηκτικοί, σιωπηλοί, σφαιρικοί, ολοκληρωμένοι, απρόβλεπτοι κάποιες φορές, κινούν τον ιμάντα της ιστορίας  με κριτήριο την τιμή και το χρέος.

Το σενάριο υπογράφει ο  Β. Χ. Σπηλιόπουλος, τη  σκηνοθεσία ο Κώστας Κωστόπουλος και την παραγωγή η J.K. Productions S.A – Καραγιάννης.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Ήμελλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Αεράκης, Ευγενία Σαμαρά, Κώστας Νικούλι, Θανάσης Πατριαρχέας.

Στο ρόλο της Καλλιόπης η Μαρία Τζομπανάκη και στο ρόλο της Γιαγιάς Ειρήνης η Ολγα Δαμάνη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Μιχάλης Αλικάκος, Γιώργος Αμούτζας, Δημήτρης Γεωργαλάς, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στέλλα Γκίκα, Πάνος Γκόγκος, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Μαρία Δασκαλάκη, Ευφημία Καλογιάννη, Σταύρος Καραγιάννης, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Δημήτρης Μαμιός, Εριέττα Μανούρη, Στάθης Μαντζώρος, Δανάη Παππά, Σπύρος Σαραφιανός, Μάνος Τσαγκαράκης, Σάντυ Χατζηϊωάννου, Στρατής Χατζησταματίου.

Ο «Σασμός», η νέα ερωτική δραματική σειρά του ALPHA θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 και θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη την ίδια ώρα με σκοπό να κερδίσει μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις