Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σκορδά και Λιάγκας σε πτώση – Πονοκέφαλος στον ΑΝΤ1 για το Πρωινό

Σκορδά και Λιάγκας σε πτώση – Πονοκέφαλος στον ΑΝΤ1 για το Πρωινό

Επιστροφή στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον Γιώργο Λιάγκα με σκοπό να δώσει τη μάχη της τηλεθέασης μαζί με τη Φαίη Σκορδά.

Άλλωστε από την αρχή της φετινής σεζόν το Πρωινό σημείωνε μήνα με το μήνα πτώση στους πίνακες τηλεθέασης και η διοίκηση του ΑΝΤ1 πίστεψε πως η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στο πλευρό της Φαίης Σκορδά θα έκανε και τους τηλεθεατές να επιστρέψουν στη συχνότητα του σταθμού. Έτσι κι έγινε… κατά το ήμισυ, καθώς η τηλεοπτική επανασύνδεση των δύο παρουσιαστών έφερε μεν τηλεθεατές… αλλά δεν έμειναν… με αποτέλεσμα η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή να συνεχίζει καθοδική πορεία!

Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, να αναφέρω ότι η εκπομπή για όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν σημείωσε 14,6% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 16,1% στους τηλεθεατές ηλικίας 18-54, επιδόσεις που δεν ήταν μάλιστα από τις καλύτερές της. Ωστόσο, επειδή τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν οι πτήσεις του Πρωινού στους πίνακες τηλεθέασης ήταν αρκετά χαμηλότεροι, αποφασίστηκε η επιστροφή του Λιάγκα για να αγωνιστεί μαζί με τη Σκορδά στη μάχη της τηλεθέασης.

Πράγματι, από την πρώτη βδομάδα το Πρωινό ανέβασε ταχύτητες σημειώνοντας 17,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 17,6% στο δυναμικό κοινό, επιδόσεις που συνεχίστηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα αλλά για λιγότερο από έναν μήνα, αφού μετά… άρχισε η πτώση… η οποία συνεχίζεται βδομάδα με τη βδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα, 29 Μαρτίου με 2 Απριλίου το Πρωινό έκανε 12,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 12,7% στο δυναμικό κοινό, ενώ χθες, την Πέμπτη, σημείωσε 11,6% και 12%, αντίστοιχα.

Η συνεχιζόμενη πτώση της εκπομπής έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε στελέχη του ΑΝΤ1 που προσπαθούν να βρουν τρόπους να ανακάμψουν την καθοδική πορεία της από την έξοδο τηλεθεατών. Σύμφωνα μάλιστα με τους καλά γνωρίζοντες η πτώση της εκπομπής αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα και στην εμπορική της δύναμη και μάλιστα σε περίοδο έντονου και σκληρού ανταγωνισμού, οπότε τους επόμενους μήνες… όλα κρίνονται… και όλα θα ληφθούν υπόψη… για όλα τα ενδεχόμενα…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις