Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σμύρνη μου αγαπημένη: η ταινία και η μίνι σειρά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1+

Σμύρνη μου αγαπημένη: η ταινία και η μίνι σειρά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1+

Μετά την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες οι τηλεθεατές θα έχουν τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία αλλά και τη μίνι σειρά με περισσότερο υλικό, μέσα από τη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

Η κινηματογραφική ταινία ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ της Μιμής Ντενίση, σε συμπαραγωγή της Tanweer Productions και του ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεται από τις 24 Μαΐου αποκλειστικά σε πρώτη προβολή στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+. Επίσης, στις 5 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η ομότιτλη mini σειρά 4 επεισοδίων διάρκειας 50 λεπτών το κάθε ένα, με αποκλειστικό extra υλικό και σκηνές που δεν έχουν προβληθεί ποτέ δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στα γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η ταινία και η σειρά ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, σε σενάριο Μιμής Ντενίση – Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού και ένα δυνατό διεθνές καστ, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, σύγχρονα ψηφιακά εφέ, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μετέφερε με γνησιότητα την ατμόσφαιρα της εποχής και εξιστόρησε τα καταστροφικά γεγονότα. Η ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ αποτελεί μια υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών και, ταυτόχρονα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με σκοπό να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα του προσφυγικού κύματος, ρίχνοντας φως στην τεράστια διεθνή ανθρωπιστική κρίση και να εκφράσει σήμερα, 100 χρόνια μετά, το πανανθρώπινο, επίκαιρο μήνυμα ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα».

Στο επίκεντρο της ιστορίας η Filio Williams, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία και τη μίνι σειρά ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, αλλά και τις υπόλοιπες σειρές και ταινίες της  streaming πλατφόρμας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ μπορούν να κάνουν εγγραφή στο antennaplus.gr με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή και στη συνέχεια προσφορά γνωριμίας 4,99€ τον μήνα, για τους πρώτους τρεις μήνες.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις