Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στις συνδρομητικές διαδικτυακές πλατφόρμες η «Τεχεράνη» που γυρίστηκε στην Αττική

Στις συνδρομητικές διαδικτυακές πλατφόρμες η «Τεχεράνη» που γυρίστηκε στην Αττική

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή το θρίλερ κατασκοπείας «Τεχεράνη» («Tehran») που γυρίστηκε τους προηγούμενους μήνες στην Αττική με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Πρόκειται για την πρώτη διεθνή παραγωγή (Ισραήλ – Ελλάδα) που γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και προβάλλεται από συνδρομητική διαδικτυακή πλατφόρμα, την Apple TV+.

Συγκεκριμένα το 90% των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στο Κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, την Καλλιθέα και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής απασχολήθηκαν στην Ελλάδα 630 εργαζόμενοι.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα του νόμου 4487/2017 για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα μέσω της πολιτικής cash rebate του ΕΚΟΜΕ. Να σημειωθεί ότι με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (4704/2020) βελτιώθηκε σημαντικά το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με το cash rebate, αφού αυξήθηκε το ποσοστό της επιχορήγησης από το 35% στο 40% επί των επιλέξιμων δαπανών και απλοποιήθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες αποτελούσαν σημαντικό εμπόδιο στην προσέλκυση επενδύσεων.

Να αναφέρουμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο του cash rebate λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλες συναφείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (δημιουργία περιφερειακών film offices, ίδρυση υπηρεσιών μιας στάσης για οπτικοακουστικές παραγωγές κλπ). Εκτιμάται, έτσι, βάσιμα ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες διεθνείς παραγωγές, οι οποίες θα μεταφραστούν σε τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό αλλά και σε δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις