Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στον ALPHA πανηγυρίζουν αλλά κάτι ξέχασαν!

Στον ALPHA πανηγυρίζουν αλλά κάτι ξέχασαν!

Μνήμη… ασθενής! Βέβαια δεν θα μπορούσαν στο… πανηγυρικό non paper να αναφέρουν αυτά… και αυτούς… που θέλουν να ξεχάσουν! Ίσως όμως έπρεπε στην τούρτα να κόψουν και κάνα κομμάτι για αυτούς που… ευθύνονται σε μεγάλο μέρος για τις «αλλαγές» που έγιναν και μπόρεσαν σήμερα να… γλυκαθούν.

Και να εξηγήσω τι εννοώ. Με πανηγυρικό non paper ο ALPHA θυμίζει ότι πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «μετακόμισε» από τις 8 στις 7 και στο «τιμόνι» του βρέθηκε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Με ισχυρή παρουσία και άποψη, οι ειδήσεις του Alpha είναι πάντα κοντά στα γεγονότα της επικαιρότητας αλλά και δίπλα στον πολίτη. Το κεντρικό δελτίο του καναλιού έχει εδραιώσει τη θέση του στην κορυφή, χτίζοντας την κυριαρχία του με υλικά ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, παρουσιάζοντας, όπως λέει και το μότο του, τις ειδήσεις έτσι όπως είναι. Κατά την πορεία του τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει ηχηρό «παρών» στα μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας και έχει φέρει στο προσκήνιο πληθώρα κοινωνικών θεμάτων. Σε αυτό όμως που αξίζει κανείς να σταθεί, πέρα από τα εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης και τις σημαντικές αποκλειστικότητες, είναι και οι νέες προτάσεις που έφερε στον τομέα της ενημέρωσης.

Τον Μάρτιο του 2009, ο Alpha αιφνιδίασε την τηλεοπτική αγορά μεταφέροντας το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στη ζώνη των 19:00, ανανεώνοντας ταυτόχρονα τη δομή και τη θεματολογία του. Από πολλούς η κίνηση χαρακτηρίστηκε ριψοκίνδυνη, καθώς τη συγκεκριμένη ζώνη   την μονοπωλούσαν οι δραματικές σειρές. Αποδείχθηκε, όμως τελικά, ότι ήταν μια κίνηση ματ καθώς σε μια δύσκολη ζώνη ανταγωνισμού έγινε ένας ισχυρός αντίπαλος.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το πρώτο ελληνικό δελτίο που σήκωσε όρθιο τον παρουσιαστή του, χρησιμοποίησε μεγαλύτερο studio και αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γραφικά, ολογράμματα, green box, συνδέσεις μέσω Skype, αλλά και απουσία παραθύρων, ατέρμονων σχολιασμών και έντονων αντιπαραθέσεων.

Όλες αυτές οι πρωτοποριακές, για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, κινήσεις οδήγησαν τον τομέα των ειδήσεων στην νέα εποχή, δίνοντας μια σύγχρονη μορφή στην καταγραφή της επικαιρότητας.

Ο διαφοροποιημένος τρόπος κάλυψης της ειδησεογραφίας από τον Alpha όχι μόνο κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αλλά βρήκε και πολλούς μιμητές από τον ανταγωνισμό.

30 Μαρτίου 2009 – 30 Μαρτίου 2019: Δέκα χρόνια A-news στις 19:00 αλλά και δέκα χρόνια του Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίασή του. Ο Αντώνης Σρόιτερ, αξιόπιστος, αντικειμενικός και με εύστοχο σχόλιο, αποτελεί την ήρεμη δύναμη που επιλέγουν οι τηλεθεατές για να ενημερώνονται με σύγχρονο τρόπο.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έχοντας στο τιμόνι του τον Αντώνη Σρόιτερ, τις καθημερινές, και τον Νίκο Μάνεση, τα Σαββατοκύριακα, είναι το δελτίο που τρέχει την κούρσα του ανταγωνισμού, το δελτίο που κάνει πρωταθλητισμό μεγάλων αποστάσεων και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές ενημέρωσης των πολιτών».

Αυτό που ΔΕΝ αναφέρει το non paper ήταν ότι ο… πρωτομάστορας εκείνη την περίοδο στον ενημερωτικό τομέα του ALPHA ήταν ο Βασίλης Παπαδρόσος έχοντας αναλάβει Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού από τον Σεπτέμβριο του 2008. Ο δημοσιογράφος, ως επικεφαλής, ξεχώρισε τον Αντώνη Σρόιτερ που έως τότε ήταν σχολιαστής σε ορισμένα θέματα του δελτίου και μετά από παρότρυνση της τότε γερμανικής διοίκησης, καθώς το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ανήκε στον Όμιλο RTL, αποφάσισαν να «μετακομίσουν» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αφού οι γερμανοί ήθελαν να διευρύνουν το prime time. Αυτά βέβαια… μάλλον δεν τα ξέχασαν στο κανάλι της Κηφισιάς αφού πριν από μερικούς μήνες «λύθηκε» η συνεργασία με τον Βασίλη Παπαδρόσο, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, αλλά τώρα βρίσκεται απέναντι, στον ΣΚΑΪ, ως διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης.

Κοντολογίς; Έχουν πολλούς λόγους να γιορτάζουν στον ALPHA αλλά το… ρεπορτάζ για τον «εορτασμό των δέκα χρόνων» ήταν… ελλιπές! Κι ίσως τελικά η μνήμη να μην είναι ασθενής, αλλά… επιλεκτική…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις