Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα θολά σημεία στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

τηλεκοντρόλ τηλεόραση

Αρκετά ερωτήματα έχει προκαλέσει το καινούργιο νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ένα από αυτά είναι η απόφαση της κυβέρνησης να «απελευθερώσει» μισθολογικά τους επικεφαλής των δημόσιων ΜΜΕ, ήτοι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. καθώς και τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε (ΑΘΗΝΑΊΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ), δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέχει πρόσθετες αμοιβές στις επιτροπές του.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου όπου «Τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρεται ότι «Με απόφαση των αρμοδίων Υπουργών, θα καθορίζονται οι αποδοχές ειδικών κατηγοριών εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ». Ωστόσο «Εξαιρείται ο Διευθύνων Σύμβουλος και o Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε (ΑΘΗΝΑΊΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ), από το ισχύον ανώτατο όριο αποδοχών, πρόσθετων αμοιβών, απολαβών ή σύνταξης, ήτοι τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου».

Εκτός όμως από την εξαίρεση  των οικονομικών απολαβών στους ανώτατους αξιωματούχους σε ΕΡΤ και ΑΠΕ, το νομοσχέδιο παρέχει πλέον τη δυνατότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «να ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του, με επιβάρυνση πόρων του».

Σίγουρα λοιπόν θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι ύψος θα φτάσουν οι αμοιβές τους, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στην ΕΡΤ έχουν σηκώσει τα μανίκια και φαίνονται αποτελέσματα, θετικά και αρνητικά, κάτι που δεν προκύπτει από το ΕΣΡ και τα πεπραγμένα του…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις