Τρίτη, 28 Μαΐ
26oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Το Τελευταίο Σημείωμα»: έρχεται η καινούργια ταινία του Παντελή Βούλγαρη

«Το Τελευταίο Σημείωμα»: έρχεται η καινούργια ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη ταινία του «Μικρά Αγγλία» ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με ένα ακόμη ιστορικό δράμα με τίτλο «Το τελευταίο σημείωμα».

Στην νέα του ταινία ο σπουδαίος έλληνας σκηνοθέτης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές και τραγικές στιγμές της ελληνικής αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής, την 1η Μαΐου 1944 από την γερμανική κατοχή, ως αντίποινα για την δράση της ελληνικής Αντίστασης.

Ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες»), μας μεταφέρουν στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και μας γνωρίζουν τους ανθρώπους πίσω από την τραγική ιστορία: το διερμηνέα του στρατοπέδου, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα αγαπητού στους συντρόφους του και του τελευταίου διοικητή του στρατοπέδου, Κάρλ Φίσερ, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Σουκατζίδη. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στον ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως Χαρά Λιουδάκη, μνηστή του Σουκατζίδη.

Την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Σίμος Σαρκετζής στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης στα σκηνικά, η βραβευμένη με βραβείο Ίρις Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης στη μουσική. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη και Αθήνα και είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange («Μικρά Αγγλία», «Ψυχή Βαθιά», «Bank Bang»), σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και Μικρά Αγγλία Α.Ε. και  με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

«Το Τελευταίο Σημείωμα» είναι προγραμματισμένο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου, αλλά η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα θα γίνει την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών του, ενώ η πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον.

Αξίζει να αναφέρω ότι η COSMOTE TV προσφέρει στους συνδρομητές της 100 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της Αθήνας και άλλες 50 για εκείνη της Θεσσαλονίκης και όσοι από τους συνδρομητές επιθυμούν μπορεί να στέλνουν στο 19129 τη λέξη «Αθήνα» ή «Θεσσαλονίκη», ανάλογα με τον τόπο διαμονή τους για να κερδίσουν και να δουν νωρίτερα από τους άλλους την ταινία που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το φιλοθεάμον κοινό…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις