Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Μαΐου: οι νικητές και οι χαμένοι!

Τηλεθέαση Μαΐου: οι νικητές και οι χαμένοι!

Τέλος του μήνα και για μία ακόμα φορά το ταμείο της τηλεθέασης έκανε κάποιους να χαίρονται και κάποιους να αναστατώνονται για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον!

Λίγο πριν το τέλος μίας πολύ ανταγωνιστικής σεζόν στα επιτελεία των σταθμών προγραμματίζουν τη στρατηγική τους για την επόμενη που εκτιμάται ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι η φετινή.

Πάμε όμως να δούμε τι έβγαλε το ταμείο της τηλεθέασης  τον Μάιο αλλά και τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών σε σχέση με τον προηγούμενο, τον Απρίλιο, καθώς κάποιους τους έκαναν να χαμογελούν και κάποιους άλλους να… κρύβουν το ραβασάκι της Nielsen και να… κρύβονται! 

Στην κορυφή του γενικού συνόλου τον Μάιο λοιπόν βρέθηκε πάλι ο ΣΚΑΪ που κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του, ενώ ανοδική πορεία σημείωσε κι ο ΑΝΤ1 που ακολουθεί. Ο σταθμός του Αμαρουσίου μάλιστα μεγάλωσε την απόσταση από το STAR που βρέθηκε πάλι στην τρίτη θέση της κατάταξης, αλλά έχοντας χάσει τηλεθεατές από τη συχνότητά του. Ένας ακόμα δύσκολος μήνας για τον ALPHA που συνέχισε την πτωτική πορεία του και πλέον προσγειώθηκε σε μονοψήφιο μέσο όρο και στο γενικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας πως οι επιλογές της φετινής σεζόν απομάκρυναν… και απομακρύνουν συνεχώς τους τηλεθεατές από το πρόγραμμά του. Η έκπληξη είναι στην επόμενη θέση, αφού πέμπτη στην κατάταξη ήρθε η ΕΡΤ1 ανεβάζοντας ταχύτητα στην κούρσα της τηλεθέασης και αφήνοντας ελάχιστα πίσω το ΟΡΕΝ που ξεπέρασε… στο τσακ το MEGA. Σαφέστατα αυτή είναι μία νίκη για τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης που καταφέρνει να ξεπεράσει τους δύο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έστω και με το ένα από τα κανάλια της, αφού η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 σημείωσαν για έναν ακόμα μήνα πολύ χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.  

Όσον αφορά τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών στο δυναμικό κοινό, στην κορυφή της κατάταξης του Μαΐου βρέθηκε και πάλι το STAR αλλά έχοντας σημειώσει σημαντική πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα ο ΣΚΑΪ να βρεθεί πολύ κοντά, έστω κι αν σημείωσε μικρή μείωση των ποσοστών του.  Ελάχιστη άνοδο στους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών σημείωσε ο ΑΝΤ1 που ακολουθεί ενώ ελάχιστα μεν… αλλά προς τα κάτω δε… συνέχισε να κινείται ο ALPHA που βρέθηκε ξανά στην τέταρτη θέση, ενώ μικρές μειώσεις των μέσων όρων τους σημείωσαν και το MEGA που ακολουθεί αλλά και το OREN που κατέληξε ξανά στην τελευταία θέση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ανοδική πορεία σημείωσε και στο δυναμικό κοινό η ΕΡΤ1, αλλά παραμένοντας σε χαμηλά ποσοστά, ενώ η ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 εξακολουθούν να σημειώνουν πτήσεις… εδάφους!

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Μάιο, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο.

Αυτές λοιπόν είναι οι επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον Μάιο, αποτυπώνοντας τη σκληρή μάχη για την τηλεθέαση που έδωσαν για έναν ακόμα μήνα, αλλά προϊδεάζοντας πόσο σκληρή θα είναι η επόμενη σεζόν, δικαιώνοντας τις… Κασσάνδρες που υποστηρίζουν πως στο μέλλον… θα πέσει πολύ κλάμα στο τηλεοπτικό τοπίο…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις