Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το υπερθέαμα συνεχίζεται με κλασικές μοτοσικλέτες: Δίτροχες «θεές» παρκάρουν στον Άλιμο

Το υπερθέαμα συνεχίζεται με κλασικές μοτοσικλέτες: Δίτροχες «θεές» παρκάρουν στον Άλιμο

Μία ακόμα Κυριακή με εορταστική ατμόσφαιρα θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν οι επισκέπτες στον υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου.

Την προηγούμενη Κυριακή στο ίδιο μέρος είχαν παρκάρει 183 κλασικά αλλά και σύγχρονα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, συμμετέχοντας στο Alimos Classic Car Sunday 3 και κερδίζοντας το θαυμασμό περισσότερων από 25.000 επισκεπτών.

Τώρα, αυτή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αλίμου, η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και ο Νίκος Μαστοράκης διοργανώνουν την Alimos Classic Motorbike Sunday 2, όπου περισσότερες από 100 κλασικές μοτοσικλέτες θα σβήσουν τις μηχανές τους και θα περιμένουν να «ανάψουν» τα βλέμματα των θεατών με τις εντυπωσιακές «μηχανοστασιές» τους, αλλά και τις ιστορίες που έχουν γράψει στα πολλά χρόνια «ζωής» τους.

Η ηλικία τους είναι 50, 60 ίσως και 70 ετών, και όμως ακόμη βρυχώνται στην άσφαλτο και οι περισσότερες περνούν τυραννικές δοκιμασίες, όπως το Classic Endurance, που πραγματοποιείται στη καρδιά του χειμώνα για τρεις μέρες, με πάνω από 1000 χλμ. διαδρομών σε βουνά και δρόμους, πολλές φορές εκτός χάρτη, φτάνοντας στα όρια τόσο τους αναβάτες όσο και τις μηχανές. Πιο ξεκούραστες και πιο καθημερινές, είναι οι τακτικές οργανωμένες βόλτες τους, μικρά ράλι και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η Λέσχη αριθμεί 600 μέλη με αντίστοιχες δίτροχες «γριούλες» που όμως, αντίθετα με το τι λέει η… ληξιαρχική τους πράξη, το λέει η καρδούλα τους.

Στο ACMS2 θα ξεδιπλωθεί ολόκληρη η ιστορία της μοτοσικλέτας στη χώρα μας, με αντιπροσωπευτικά μοντέλα των μεγαλύτερων εργοστασίων, από πασίγνωστες BMW μέχρι τις σχετικά άγνωστες, στον μη ειδικό, Norton Commando. Και, φυσικά, εκείνα τα δίκυκλα που κάποιοι τα λένε «της πλάκας» αλλά που αποτελούν το αξιοπερίεργο και αξιόμαχο είδος μοτοσικλέτας.

«Για δεύτερη χρόνια, αφιερώνουμε μια Κυριακή στην ιστορία της κλασικής μοτοσικλέτας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα κλασικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, τονίζοντας πως «Τις 100 “μηχανές” της εκδήλωσης, και μόνο να τις ακούει κάποιος να “μαρσάρουν” τρομάζει, αν δεν έχει συνειδητοποιήσει πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους αυτά τα σύμβολα ελευθερίας και τόλμης.»

«Τις θαυμάζω, τις παραδέχομαι, τις φοβάμαι» δηλώνει ο Νίκος Μαστοράκης, αποκαλύπτοντας πως «ενώ δεν θυμάμαι να έχω ανέβει ποτέ σοβαρά σε δίκυκλο που… κινείται, τόσο αυτές όσο και οι easy riders, όπως τους είδαμε στις γνωστές αμερικάνικες ταινίες, μου προκαλούν δέος (αλλά χωρίς σοκ) και θαυμασμό για τη σχεδόν απίστευτη συμβίωση ανθρώπου-μηχανής, που δεν τη βλέπουμε σε άλλα μηχανοκίνητα».

Και αυτή η Κυριακή λοιπόν από τις 14: 00 μέχρι τις 19:30 για τον Άλιμο θα είναι μια ξένοιαστη γιορτή, «ντυμένη» με hard rock μουσική και όλους τους κλασικούς «ύμνους» που γράφτηκαν για μοτό.

Η είσοδος βεβαίως, είναι ελεύθερη, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες δίτροχες «θεές» που θα είναι «ξαπλωμένες» δίπλα από τη θάλασσα, απολαμβάνοντας το θαυμασμό που τους αξίζει…!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις