Πέμπτη, 30 Μαΐ
27oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ το ιστορικό στούντιο της Κατεχάκη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ το ιστορικό στούντιο της Κατεχάκη
Φωτογραφία αρχείου

Πρωτολειτούργησε το 1970 και από τότε στο πλατό του γυρίστηκαν εκατοντάδες εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο λόγος για το στούντιο Α, που βρίσκεται στο οικόπεδο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη και στο οποίο έχουν μαγνητοσκοπηθεί και μεταδοθεί αναρίθμητες εκπομπές που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία της τηλεόρασης, όπως εκπομπές του Φρέντυ Γερμανού, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιώργου Κατσαρού, θεατρικές παραστάσεις, η «Αυλαία», και πολλές ακόμα.

Πριν από λίγα χρόνια όμως, το 2013, στο πλαίσιο της κάλυψης των αυξημένων κτιριακών αναγκών που αντιμετώπιζε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, λόγω της ανάγκης στέγασης των υπηρεσιών ασύλου παραχωρήθηκαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δύο κτίρια του οικοπέδου στην Κατεχάκη, σε ένα εκ των οποίων είναι το στούντιο Α.

Οι υπηρεσίες αυτές, ωστόσο, έχουν πλέον μετακινηθεί στο κτίριο του εργοστασίου Κεράνης στον Πειραιά και έτσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ.

«την προηγούμενη Παρασκευή έγινε τηλεφώνημα από τη διοίκηση της ΕΡΤ στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το ενδεχόμενο το στούντιο να ξαναχρησιμοποιηθεί από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Χωρίς καμία χρονοτριβή, σήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Ιουνίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε από κοινού το κτίριο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και Γιώργο Γαμπρίτσο, και η απόφαση ελήφθη επί τόπου. Μαζί με τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για τη χρήση του υπολοίπου κτιρίου από την Αστυνομία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή, εντός των προσεχών ημερών, το ιστορικό στούντιο που βρίσκεται στο ισόγειο να καθαριστεί και να παραδοθεί ξανά στην ΕΡΤ, προκειμένου οι τεχνικοί της να αναλάβουν άμεσα να το ανακαινίσουν, ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Η ανακοίνωση μάλιστα τονίζει ότι «Η διοίκηση της ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς επί χρόνια το ιστορικό στούντιο χρησιμοποιείτο επί της ουσίας ως βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος».

Έτσι λοιπόν το ιστορικό στούντιο της ΕΡΤ θα πάρει ξανά «ζωή» αφού η διοίκηση της ΕΡΤ θα το χρησιμοποιήσει για καινούργιες παραγωγές.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις