Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα: Μουσική σκυταλοδρομία με Γαλάνη, Χατζηγιάννη, Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη

Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα: Μουσική σκυταλοδρομία με Γαλάνη, Χατζηγιάννη, Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη

Με έναν πρωτότυπο και υπέροχο μουσικά τρόπο αποφάσισαν να τιμήσουν τρεις πόλεις την επέτειο 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Οι τρεις αυτές πόλεις, Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα, που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο και η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχαν στη μοναδική μουσική σκυταλοδρομία που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι και θα θυμόμαστε για καιρό, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, η Αίγινα και το λιμάνι του νησιού, μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παρουσιάζουν τα ωραιότερα τραγούδια από την μακρόχρονη διαδρομή τους – δικά τους αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών – και κάποια απρόβλεπτα ντουέτα που θα μας συγκινήσουν.

Τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμώντας τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν. Η μουσική σκυταλοδρομία ολοκληρώνεται στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα μας ξεσηκώσει με γνωστές επιτυχίες της και σίγουρα θα τραγουδήσουμε ξανά μαζί της.

Αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 00:30, ο ΣΚΑΪ προβάλλει την υπέροχη μουσική σκυταλοδρομία Τρεις Πόλεις για την Ελλάδα, τιμώντας την επέτειο για την επανάσταση του 1821. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη και θα χαρίσουν στο τηλεοπτικό κοινό μια ξεχωριστή εμπειρία…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις