Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βαρδιάνος στα σπόρκα: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη (pics)

Βαρδιάνος στα σπόρκα: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη (pics)

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Βαρδιάνος στα σπόρκα» θα προβάλλει την επόμενη σεζόν η ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Πρόκειται για το ένα από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, την επόμενη σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας. Να θυμίσουμε ότι τα άλλα δύο είναι τα διηγήματα «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη και «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα σπόρκα» αναφέρεται στη χολέρα του 1865 που έπληξε την Ευρώπη, με κεντρική ηρωίδα μία ηλικιωμένη γυναίκα, τη Σκεύω, η οποία, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος) είναι άρρωστος, μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να σώσει τον γιο της. Ύστερα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, στο τέλος, ο Σταύρος θεραπεύεται, η καραντίνα λήγει και επιστρέφουν, ευτυχισμένοι, στη Σκιάθο.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει με τον Μανούσο Μανουσάκη να «αποτυπώνει» στις κάμερες το αριστουργηματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σενάριο του Σταύρου Αβδούλου και της Ειρήνης Ριτσώνη.

Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.

Ακόμη, εμφανίζονται ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής κι ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής, ενώ τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδου.

Η νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας «Βαρδιάνος στα σπόρκα» θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια και θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 στις αρχές της καινούργιας σεζόν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις