Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Χωρίς… καύσωνα στο τηλεοπτικό τοπίο – Ποιοι κινδυνεύουν από πολικές θερμοκρασίες

Χωρίς… καύσωνα στο τηλεοπτικό τοπίο – Ποιοι κινδυνεύουν από πολικές θερμοκρασίες

Μέσα καλοκαιριού και ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο τηλεοπτικό τοπίο όχι μόνο δεν υπάρχει… καύσωνας αλλά κάποιοι σημειώνουν πολικές θερμοκρασίες.

Αρχές Αυγούστου και το ραβασάκι της Nielsen για τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο, έκανε στελέχη τηλεοπτικών σταθμών να… παγώσουν από τις επιδόσεις τους.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αρκετά προγράμματα τηλεοπτικών σταθμών παρέτειναν την παραμονή τους στον αέρα και τον προηγούμενο μήνα, οι επιδόσεις τους μόνο χαμόγελα δεν έφεραν, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί… πάρα πολλοί… πάρα πάρα πολλοί τηλεθεατές… είναι αλλού!

Συγκεκριμένα, στο γενικό σύνολο την πρωτιά κέρδισε ο ΑΝΤ1 σημειώνοντας όμως χαμηλότερες πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης από τον Ιούνιο, ενώ ακολούθησε ο ΣΚΑΪ έχοντας κι αυτός διαγράψει πτωτική πορεία. Άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σημείωσε ο ALPHA που είναι σαφές ότι το πρόγραμμα των επαναλήψεων… φέρνει ξανά τηλεθεατές στη συχνότητά του, ενώ ακολουθεί το STAR που χωρίς ριάλιτι στο πρόγραμμά του δύσκολα κερδίζει τους τηλεθεατές. Ανοδική πορεία για το OPEN που εξακολουθεί να είναι στην πέμπτη θέση της κατάταξης αλλά φαίνεται να «τσίμπησε» κάποιους τηλεθεατές, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που… παίζει μόνο του μπάλα, ανοίγοντας τη διαφορά με το MEGA που ακολουθεί. Ε, από εκεί και κάτω η ΕΡΤ, ως είθισται, με τις θερμοκρασίες της να εξακολουθούν σε… πολικά επίπεδα, αν και σημείωσε ελάχιστη αύξηση των ποσοστών της. Έτσι κι αλλιώς φαίνεται ότι η ΕΡΤ ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν ενισχύοντας σημαντικά το πρόγραμμά της και οι επιλογές θα αποδείξουν αν θα λάβει μέρος στον αγώνα της τηλεθέασης ή θα συνεχίζει να είναι… στα αποδυτήρια.

Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, τους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε πάλι στην κορυφή με τον ALPHA όμως να ακολουθεί, ενώ το STAR βρέθηκε στην τρίτη θέση και ο ΣΚΑΪ στην τέταρτη με πολύ μικρή διαφορά από το OPEN. Ακολουθεί το MEGA και αμέσως μετά… λίγο πριν το «πάγωμα»… τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται οι μέσοι όροι τηλεθέασης που σημείωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τον Ιούλιο στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι τον Ιούνιο.

Παρατηρώντας λοιπόν τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου τον καλοκαιρινό μήνα, τον Ιούλιο, συμπεραίνεται ότι συνεχίζουν να σημειώνουν χαμηλές θερμοκρασίες αποδεικνύοντας ότι δεν… ζεσταίνουν το τηλεοπτικό κοινό που έχει στραφεί αλλού… για να περάσει καλύτερα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις