Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιαπωνία – Σενεγάλη: Ισοπαλία… κορυφής! “Φωτιά” στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ [vids]

Ιαπωνία – Σενεγάλη: Ισοπαλία… κορυφής! “Φωτιά” στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ [vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιαπωνία και η Σενεγάλη αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ 2018. Η ισοπαλία διατήρησε τις δύο ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αήττητες στην κορυφή του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ 2018 παρέμειναν οι Ιαπωνία και Σενεγάλη, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Εκατέρινμπουργκ, για τη δεύτερη αγωνιστική. Η αφρικανική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές, στο 11΄ με τον Μανέ και στο 71΄ με τον Γουάγκε, αλλά οι Ασιάτες είχαν τις απαντήσεις με τον Ινούι (34΄) και τον Χόντα (78΄).

Οι δύο ομάδες έχουν το προβάδισμα για πρόκριση στους “16”, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα βαθμό στα τελευταία τους παιχνίδια, με Πολωνία και Κολομβία αντίστοιχα, την προσεχή Πέμπτη (28/6).

Ο αγώνας

Η Σενεγάλη ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Στο 11′, έπειτα από λάθος του Καβασίμα, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα μετά από αδύναμο σουτ του Σαμπαλί, ο Σαντιό Μανέ έκανε το 0-1.

Οι Αφρικανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο η Ιαπωνία κατάφερε να ισοφαρίσει πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο 34′ ο Ινούι, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-1.

Η Σενεγάλη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 39΄, όμως ο Καβασίμα σταμάτησε τον Νιανγκ σε τετ-α-τετ, ενώ στο 64′ ήταν η σειρά της Ιαπωνίας να φτάσει μία “ανάσα” από το 2-1, ωστόσο το φαλτσαριστό σουτ του Ινούι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Τελικά, οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στα δύο γκολ στο 71΄, όταν ο Σαμπαλί έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο προωθημένος Γουάγκε έκανε με δυνατό σουτ το 1-2.

Η χαρά των Σενεγαλέζων κράτησε μόλις για επτά λεπτά, καθώς η Ιαπωνία βρήκε και πάλι τον τρόπο να ισοφαρίσει. Στο 78′, έπειτα από μία κακή έξοδο του Χαντίμ Εντιαγέ, ο Κεϊσούκε Χόντα έκανε το 2-2 σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Ινούι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, μιας και οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε τρίτο τέρμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σότζι, Γιοσίντα, Χ. Σακάι, Σιμπασάκι, Χασέμπε, Χαραγκούτσι (75΄ Οκαζάκι), Καγκάβα (72΄ Χόντα), Ινούι (87΄ Ουσάμι), Οσάκο

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιαγέ, Γουάγκε, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Γκουεγέ, Αλφ. Εντιαγέ (65΄ Κουγιατέ), Π.Α. Εντιαγέ (81΄ Εντόι), Μανέ, Νιανγκ (86΄ Ντιούφ), Σαρ

Mundial Τελευταίες ειδήσεις