Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κόουτς, εσύ δεν  έφταιξες πουθενά; 

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον ας αναγνώριζε κάπου και μια δική του ευθύνη. Ηρθε στην συνέντευξη Τύπου, τα έβαλε με την ατυχία, επαίνεσε τους Νοτιοκορεάτες, μίλησε για τα λάθη των δικών του παικτών και κάπου εκεί έκλεισε την κουβέντα.

Ο σεβασμός μας για τον κόουτς θα παραμένει μεγάλος αλλά τα λάθη του δεν γίνεται να περνούν ασχολίαστα ιδίως όταν αποδεικνύονται καταδικαστικά.

Ας του αναγνωριστεί γενναιότητα την ώρα που αφήνει εκτός τον Γιώργο Καραγκούνη. Ας του καταλογιστεί όμως ότι τον  αντικαθιστά με τον μεσοαμυντικό Πατσατζόγλου όταν «κάνει μπαμ» ότι χρειαζόμαστε επιθετική βοήθεια. Ναι έχουμε ανάγκη από την ταχύτητα και τον δυναμισμό του Σαλπιγγίδη αλλά όχι να τον χαραμίζουμε σαν αριστερό εξτρέμ.

Τραγική ειρωνεία της τύχης αλλά και σαρκασμός από μέρους της ότι δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από στημένη φάση. Εκεί δηλαδή που λογαριάζαμε να «σκοτώσουμε» τους Νοτιοκορεάτες, εκεί μας σκότωσαν αυτοί. Φάγαμε το γκολ στο 6′ και δεν μπορέσαμε να σηκώσουμε κεφάλι. Σέντρα στη σέντρα και “γέμισμα” στο “γέμισμα” επιβεβαιώσαμε ότι μας λείπουν ιδέες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αρχίζουμε προβλέψιμοι, συνεχίζουμε μονότονοι και τελειώνουμε πληκτικοί. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ στερέψαμε από διάθεση. Μας έλειψαν οι ατομικές ενέργειες του απογοητευτικού Σαμαρά και ο τσαμπουκάς του… αφοπλισμένου Καραγκούνη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κόουτς άφησε στον πάγκο τον μόνο παίκτη που μπορούσε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Ας ελπίσουμε ότι στο επόμενο ματς με τη Νιγηρία, ο κόουτς θα θυμηθεί να αξιοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη.   

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε