Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Αίγυπτος – Ουρουγουάη: Λύτρωση με… buzzer beater! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018
ΦΩΤΟ Reuters

Ένα γκολ του Χιμένεθ στο 90ο λεπτό του αγώνα “λύτρωσε” τους Ουρουγουανούς κόντρα στην Αίγυπτο, αφού μετά από “επίθεση” διαρκείας στο τέλος, κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε νίκη, έστω και στο φινάλε.

Η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη από την Αίγυπτο στο δεύτερο παιχνίδι του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά χρειάστηκε ένα γκολ λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης για να πάρει τη νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ουαρντά.

Την ώρα που οι Σουάρες και Καβάνι δεν κατάφερναν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν ο Χοσέ Χιμένεθ αυτός που “έλυσε” το… γόρδιο δεσμό στην άμυνα των Αφρικανών, αφού σε μία προώθησή του για ένα φάουλ στο τέλος του αγώνα, κατάφερε με κεφαλιά, να νικήσει τον Ελ Σεναουί για το 0-1.

Οι Λατινοαμερικάνοι πήραν έτσι τους 3 βαθμούς της νίκης και “έπιασαν” στην κορυφή του δευτέρου ομίλου τη Ρωσία, η οποία και “διέλυσε” χθες με 5-0 τη Σαουδική Αραβία, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το παιχνίδι

Η Αίγυπτος ξεκίνησε το ματς έχοντας την μπάλα στην κατοχή της και με τον Ουάρντα να είναι.. κεφάτος και να παίρνει αρκετές προσπάθειες. Οι ταχύτατοι “Φαραώ” πίεσαν ψηλά της Ουρουγουάη, δυσκολεύοντας την να… πιάσει ρυθμό.

Οι Νοτιοαμερικανοί δεν κατάφεραν έτσι να δείξουν με ευκολία τα ποιοτικά στοιχεία που τους διακρίνουν μεσοεπιθετικά (η μπάλα δεν πέρασε στους Καβάνι – Σουάρες), έχοντας μόνο ένα συρτό μακρινό σουτ του επιθετικού της Παρί στο 8′. Οι τυπικά γηπεδούχοι “ενόχλησαν” τον Μουσλέρα στο 11′, αλλά το γυριστό σουτ του Τρεζεγκέ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή δεν ήταν αρκετά δυνατό.

Η Αίγυπτος έδειξε χαρακτηριστική ψυχραιμία στις κινήσεις της και εμφανίστηκε… γεμάτη ενέργεια, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ραμαζανίου. Ένα επιθετικό “ξέσπασμα” όμως, έφερε την Ουρουγουάη μια ανάσα από το γκολ. Στο 23′ ο Καβάνι έπιασε ένα ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Γκαμπρ έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με το κεφάλι. Στην εκτέλεση του, ο Σουάρες έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αστόχησε με εξ επαφής σουτ.

https://twitter.com/pesMotD/status/1007602010881961984

Η ευκαιρία ήταν τόσο μεγάλη, που οι υπεύθυνοι για τα γραφικά του αγώνα έκαναν λάθος και μέτρησαν γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους!

https://twitter.com/mentorred/status/1007600913102655488

Η Ουρουγουάη ανέβασε στροφές, προσπάθησε να αναπτυχθεί από τις πτέρυγες, αλλά οι σέντρες που βγήκαν ήταν εύκολη λεία για τον Ελ Σεναουί. Παρά την “πίεση” των λατινοαμερικάνων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το σκορ δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το “λευκό” 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και με λίγες ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αμρ Ουαρντά του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου πάντως, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με κάποιες περίτεχνες ενέργειές του, ενώ ήταν θετικός γενικότερα μέσα στο ματς.

https://twitter.com/NielsDigital/status/1007616807459524608

Αυτό δεν ήταν όμως αρκετό τελικά για την ομάδα του, αφού η Ουρουγουάη “ξεδίπλωσε” την ποιότητά της στο τελευταίο 20λεπτο και έκλεισε την Αίγυπτο στα καρέ της δημιουργώντας και μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Καβάνι.

https://twitter.com/MisuSeba/status/1007620015858823168

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είδε μία φορά τον Ελ Σεναουί και μία φορά το δοκάρι να του λένε “όχι” στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα και έτσι όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα κατάφερνε να κρατήσει την ισοπαλία.

https://www.dailymotion.com/video/x6lycc8

Ο Χοσέ Χιμένεθ είχε όμως διαφορετική άποψη και σε μία προώθησή του για ένα φάουλ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα, αλλά και τον τερματοφύλακα της Αιγύπτου, για ένα γκολ… buzzer beater, που πανηγυρίστηκε και αντίστοιχα από συμπαίκτες και οπαδούς.

Το 1-0 δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις και έτσι η Ουρουγουάη βρέθηκε στην κορυφή του πρώτου Ομίλου, ισοβαθμώντας με τη Ρωσία στους 3 βαθμούς, μετά και τη νίκη της “οικοδέσποινας” στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

https://twitter.com/TucupitaToday/status/1007627061740097537

Oι συνθέσεις των ομάδων

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51′ Μόρσι), Ουάρντα (82′ Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63′ Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58′ Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58′ Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις