Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018 – Αργεντινή: Ενωμένη για την πρόκριση! Η διάψευση και το κάλεσμα

Μουντιάλ 2018 – Αργεντινή: Ενωμένη για την πρόκριση! Η διάψευση και το κάλεσμα
ΦΩΤΟ Reuters

Μήνυμα ενότητας προσπάθησε να στείλει ο Κλαούντιο Τάπια, δύο ημέρες πριν από τον “τελικό” πρόκρισης της Αργεντινής με τη Νιγηρία. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της “αλμπισελέστε” μαζί με τους Χαβιέρ Μασεράνο και Λούκας Μπίλια, καλώντας τον κόσμο της ομάδας να ονειρεύεται γιατί την Τρίτη θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους “16”.

Η Αργεντινή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2018. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιγηρίας την τελευταία αγωνιστική, με τον πρόεδρο της ομποσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια, να προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα ενότητας ενόψει του “τελικού” πρόκρισης της “αλμπισελέστε”.

Ο Τάπια βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Αργεντινής στο Μπρόνιτσι μαζί με τους Χαβιέρ Μασεράνο και Λούκας Μπίλια, με την παρουσία του να μην είναι τυχαία, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα τα ΜΜΕ της Αργεντινής έγραφαν ότι οι παίκτες, με μπροστάρη τον Μασεράνο, ζήτησαν να παρακάμψουν τον προπονητή τους και να φτιάξουν οι ίδιοι την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στους Αφρικανούς.

Ο υπαρχηγός της Αργεντινής και πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα διέψευσε περίπου αυτό το γεγονός: “Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, οφείλουμε να ενωθούμε, να εκφράσουμε τις απόψεις μας, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα να προετοιμαστεί για το παιχνίδι υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είναι σαφές ότι περισσότερα από ένα πράγματα έχουν πάει στραβά, δεν θα πούμε ψέματα”.

“Στηρίξτε την ομάδα”

Ο Κλαούντιο Τάπια από την πλευρά του απευθύνθηκε πρώτα στους φιλάθλους. καλώντας τους “… να στηρίξουν την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και να ονειρεύονται, γιατί την Τρίτη θα προκριθούμε”. Αφησε αιχμές για κάποιους που “… θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της εθνικής”, ενώ παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τον Σαμπάολι, χθες το βράδυ, όπου επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Αργεντινού ομοσπονδιακού στον πάγκο για τη συνέχεια του Μουντιάλ.

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις