Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Αυστραλία – Περού 0-2 ΤΕΛΙΚΟ! Ο Γκερέρο “σκότωσε” τα “καγκουρώ” [vids, pics]

Μουντιάλ 2018: Αυστραλία – Περού 0-2 ΤΕΛΙΚΟ! Ο Γκερέρο “σκότωσε” τα “καγκουρώ” [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Το Περού “σκότωσε” τα “όνειρα” της Αυστραλίας για πρόκριση, αφού με τη νίκη του με 2-0, δεν της επέτρεψε καν να ελπίζει σε ένα… θαύμα από το άλλο παιχνίδι, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2018.

Η Αυστραλία δεν κατάφερε ούτε να… αγχώσει τη Δανία για την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού ηττήθηκε με 2-0 από το Περού στο δικό της ματς και αποχαιρέτησε ως τελευταία του τρίτου ομίλου, τη φετινή διοργάνωση.

Τα “καγκουρώ” μπήκαν από την αρχή με το… αριστερό, καθώς μόλις στο 18ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ, χάρη σε γκολ του Καρίγιο. Παρότι δημιούργησαν μάλιστα κάποιες ευκαιρίες, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν και ένα δεύτερο τέρμα στο 50′ από τον Γκερέρο, για το τελικό 2-0 στο ματς.

Από την πλευρά του, το Περού κατάφερε να “διασκεδάσει” της εντυπώσεις του αποκλεισμού του, με μία νίκη που πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς του στις κερκίδες, απρά τη μικρή του σημασία.

Το παιχνίδι

Η Αυστραλία ήταν η μόνη με ουσιαστικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως ήταν το Περού αυτό που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μάλιστα κατάφερε να βάλει στα… σκοινιά την αντίπαλό του, μόλις στο 18ο λεπτό. Ο Καρίγιο με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, έκανε το 1-0, βάζοντας εξ αρχής δύσκολα στα “καγκουρώ”.

https://twitter.com/Footy_Matrix/status/1011615041077043205

Οι Αυστραλοί προσπάθησαν να “απαντήσουν” άμεσα για να μπουν ξανά στο παιχνίδι και “πίεσαν” τους Λατινοαμερικάνους, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Στο 27ο λεπτό του αγώνα μάλιστα, ο Ρόγκιτς έκανε τρομερή προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει και τον Γκαγέσε.

Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αφού το Περού κατάφερε να ισορροπήσει στη συνέχεια το ματς, κρατώντας τα “καγκουρώ” μακριά από την εστία του.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1011624190707892225

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε ουσιαστικά μία επανάληψη του πρώτου μέρους, αφού οι Περουβιανοί “αιφνιδίασαν” και δεύτερη φορά την Αυστραλία, βάζοντας ουσιαστικά “ταφόπλακα” στα “όνειρά” της για πρόκριση, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 50ο λεπτό. Ήταν η σειρά του έτερου επιθετικού της ομάδας, του αρχηγού Γκερέρο να σκοράρει, με φοβερή κίνηση και γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Κέιχιλ δεν μπόρεσε να βάλει άμεσα την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1, στην κορυφαία ευκαιρία του στο ματς στο 58ο λεπτό.

Ο Αυστραλός έγραψε ιστορία πάντως, αφού με την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή, λίγα λεπτά νωρίτερα, σημείωσε την 4η συμμετοχή του σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου, όντας και ο μοναδικός παίκτης της εθνικής του ομάδας, που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1011631673749000192

Το τελικό 2-0 στο παιχνίδι, οδήγησε και μαθηματικά και τις δύο ομάδες στον αποκλεισμό, με τους παίκτες του Περού πάντως να πανηγυρίζουν τη νίκη με τους οπαδούς τους, αφού με τους 3 βαθμούς στον τρίτο όμιλο, ξεπέρασαν την Αυστραλία που έμεινε στον 1 βαθμό και την τελευταία θέση.

https://twitter.com/Football__Tweet/status/1011639159587557376

Οι συνθέσεις στο Αυστραλία – Περού

Αυστραλία (Βαν Μάρφαϊκ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72′ Ιρβάιν), Λέκι, Γιούριτς (53′ Κέιχιλ), Κρούζε (57′ Αρζάνι).

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63′ Ουρτάδο), Γιοτούν (46′ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (79′ Καρταχένα), Φλόρες

Mundial Τελευταίες ειδήσεις