Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Δανία – Γαλλία: Πανηγύρισαν με… σούπα την πρόκριση [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Δανία – Γαλλία: Πανηγύρισαν με… σούπα την πρόκριση [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, Δανία και Γαλλία έμειναν στο 0-0, αλλά πανηγύρισαν αμφότερες την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ της Ρωσίας. Στην πρώτη θέση οι “τρικολόρ” με 7 βαθμούς, στη δεύτερη οι Σκανδιναβοί με 5 βαθμούς.

Δανία και Γαλλία κακοποίησαν το ποδόσφαιρο στο “ντέρμπι” των πρωτοπόρων του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ 2018, όμως η ισοπαλία 0-0, έδωσε σε αμφότερες το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με τους Σκανδιναβούς να θέλουν μόλις ένα βαθμό για να “σφραγίσουν” την πρόκριση και τους “τρικολόρ” να εξασφαλίζουν την πρωτιά με ισοπαλία, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες αποτέλεσε εξ αρχής… σούπα, γεγονός που δεν άλλαξε ούτε όταν μαθεύτηκαν τα νέα από το άλλο ματς που έδιναν την πρόκριση σε αμφότερους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Έτσι, το τελικό 0-0 αναδεικνύει ουσιαστικά και την “εικόνα” του αγώνα, με τη Γαλλία να εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο με 7 βαθμούς και τη Δανία να την ακολουθεί στην επόμενη φάση, με 4 βαθμούς στη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι

Η Δανία έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς, παίρνοντας την κατοχή και προσπαθώντας να πιέσει για να πετύχει ένα γκολ, που θα “σφράγιζε” ουσιαστικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Πραγματικές ευκαιρίες δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει και είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 30ο λεπτό με τον Έρικσεν να μην προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να πλασάρει τον Ματαντά, από εξαιρετική σέντρα του Κορνέλιους.

https://twitter.com/BrunoChirinos2/status/1011619432752472065

Το παιχνίδι ήταν γενικότερα πάντως… σούπα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα ικανοποιημένες από την ισοπαλία, που τους έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική σημαντική ευκαιρία μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ένα… οφσάιντ του Γκριεζμάν, που παραλίγο να μετατρέψει σε γκολ, ο Ζιρού, πριν σφυριχθεί η παράβαση.

https://twitter.com/Mlaure57/status/1011621990153809920

Αντίστοιχη ήταν η “εικόνα” και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν μάθει πιθανότατα και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του τρίτου ομίλου, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο το ρυθμό ενόψει και της συνέχειας.

Ουσιαστικά, μόνο η είσοδος του Φεκίρ άλλαξε κάτι, αφού ο Γάλλος μπήκε “φουριόζος” στο παιχνίδι και δημιούργησε τις μοναδικές ευκαιρίες της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 70ο λεπτό “προειδοποίησε” τον Σμάιχελ με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και στο 82ο λεπτό, είδε τον Δανό τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ, τη νέα εξαιρειτκή του προσπάθεια.

Το τελικό 0-0 έδωσε πάντως την ευκαιρία και στις δύο ομάδες να πανηγυρίσουν, αφού εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2018, με τη Γαλλία να έχει 7 βαθμούς και τη Δανία 5 βαθμούς στον τρίτο όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Ντιλένι (90′ Λέραγκερ), Ερικσεν, Σίστο (59’ Φίσερ), Γιόργκενσεν, Κορνέλιους (75’ Ντόλμπεργκ)

Γαλλία: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερνάντες (50’ Μεντί), Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ (78’ Εμπαπέ), Γκριζμάν (69’ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού

 

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις