Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Έσπασαν καρδιές! Το Ιράν έφερε την Πορτογαλία φάτσα με τον αποκλεισμό

Μουντιάλ 2018: Έσπασαν καρδιές! Το Ιράν έφερε την Πορτογαλία φάτσα με τον αποκλεισμό
ΦΩΤΟ Reuters

Πρόκριση… θρίλερ για την Πορτογαλία! Η ομάδα του Σάντος προηγήθηκε με γκολάρα του Κουαρέσμα, είδε τον Ρονάλντο να χάνει πέναλτι και γνώρισε την ισοφάριση με την εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ (με χρήση VAR). Οι Ίβηρες κινδύνεψαν να χάσουν τη δεύτερη θέση, όταν στο φινάλε του ματς οι παίκτες του Κεϊρόζ έχασε… επική ευκαιρία. Με Ουρουγουάη στους “16”.

Ακόμα και.. φάτσα με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2018 βρέθηκε η Πορτογαλία, αλλά τελικά ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) που πήρε κόντρα στο Ιράν αποδείχθηκε “χρυσός”, με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση στους “16” ως δεύτεροι του Β’ ομίλου, που τους στέλνει πάνω στην Ουρουγουάη.

Στην αναμέτρηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Σάρανσκ, ο Κουαρέσμα άνοιξε για την Πορτογαλία το σκορ στο 45΄ και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο (34χρ, 272 ημερών), παίρνοντας το… χρίσμα από τον Γιάχια Γκολμοχαμαντί, όταν είχε σκοράρει για το Ιράν απέναντι στο Μεξικό το 2006 (35χρ,, 84 ημερών).

Ωστόσο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο Ταρεμί αστόχησε στο επόμενο λεπτό για το γκολ που θα έστελνε το Ιράν στους «16». Να σημειωθεί ότι στο 53΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει σε πένταλτι.

Το παιχνίδι…

Η Πορτογαλία ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο πλησίασε δυο φορές με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 3′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο “δοκίμασε” τον αντίπαλο πορτιέρε, ενώ στο 9′ και ύστερα από ασυνεννοησία του τερματοφύλακα με τον σέντερ μπακ του Ιράν, η μπάλα έφτασε στον Ζοάο Μάριο, ο οποίος σούταρε στην σχεδόν κενή εστία, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε μόνο στο ρυθμό του, μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Σάντος συνέχισε να έχει στην κατοχή της την μπάλα και παράλληλα να είναι προσεκτική στην άμυνα. Οι Ιρανοί προσπάθησαν τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να γίνουν πιο πιεστικοί, αλλά δεν κατάφεραν… τίποτα περισσότερο. Τελικά, στο φινάλε του 45λπέπτου ήρθε η στιγμή για μια… ζωγραφιά! Μετά από 1-2 που έκανε, ο Κουαρέσμα έκανε το σουτ με το εξωτερικό, σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί “γ” της εστίας του Ιράν.

https://twitter.com/BillyM_91/status/1011319986051276800

https://twitter.com/WeManUtd/status/1011321995689123840

Το Ιράν είχε μια πιο επιθετική εικόνα στην επανάληψη, χωρίς όμως η Πορτογαλία να χάσει τον έλεγχο. Στο 50′ μάλιστα οι Ίβηρες πήραν πέναλτι από το… VAR, αφού ο διαιτητής δεν είδε την ανατροπή του Κριστιάνο Ρονάλντολ, αλλά ο επιθετικός της Ρεάλ είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να μπλοκάρει εντυπωσιακά την μπάλα!

https://twitter.com/JogaBonito_USA/status/1011326268497854465

Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στη συνέχεια, που έφεραν κίτρινες κάρτες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Ίβηρες κατέβαζαν ταχύτητα, με το Ιράν να αρπάζει την ευκαιρία και στο 90+3΄ να κερδίζει πέναλτι (ο Αζμούν διαμαρτυρήθηκε και ο Κάσερες έκανε χρήση του VAR). Ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Κεϊρόζ είχε την ευκαιρία για την έκπληξη, όταν ο Ταρεμί αστόχησε σε κοντινό σουτ από τα αριστερά της εστίας του Πατρίσιο. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Ιράν, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Πορτογαλία στη δεύτερη θέση του ομίλου.

https://twitter.com/WCgoalsHD/status/1011341236781965312

Mundial Τελευταίες ειδήσεις