Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Γράφει ιστορία το Βέλγιο! Οι “κόκκινοι διάβολοι” έστειλαν στην κόλαση τη Βραζιλία – video

Μουντιάλ 2018: Γράφει ιστορία το Βέλγιο! Οι “κόκκινοι διάβολοι” έστειλαν στην κόλαση τη Βραζιλία – video

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 πανηγύρισε το Βέλγιο. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επικράτησαν της Βραζιλίας με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για τους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Στο καναβάτσο οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι δεν τα κατάφεραν ξανά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Τη ξέφρενη πορεία του στο Μουντιάλ 2018 συνέχισε το Βέλγιο. Η ομάδα του Μαρτίνεθ νίκησε τη Βραζιλία με 2-1 για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στους “4” της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (10/7) τη Γαλλία.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά το 1986 (4η θέση), το Βέλγιο θα βρεθεί σε ημιτελικά Μουντιάλ. Στόχος του είναι να κάνει το βήμα παραπάνω αυτή τη φορά και να προκριθεί στον τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο.

Το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13΄ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στο Βέλγιο, το οποίο στο 31΄ με τον Ντε Μπρόινε «έγραψε» το υπέρ του 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου στο Καζάν. Στην επανάληψη, οι Βραζιλιάνοι ανέβασαν στροφές, μείωσαν σε 2-1 στο 76΄ με τον Αουγκούστο, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο γκολ κι έτσι η παρέα του Νεϊμάρ επέστρεψε σπίτι της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τιμπόρ Κουρτουά, ο οποίος σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους Βραζιλιάνους που ήταν ανώτεροι από τους Βέλγους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ευρωπαϊκή υπόθεση είναι πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το τρόπαιο της διοργάνωσης θα διεκδικήσουν μόνο ομάδες από την Ευρώπη, καθώς στους αυριανούς προημιτελικούς θα δώσουν μάχη για την τετράδα οι Κροατία, Ρωσία, Αγγλία και Σουηδία.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ξέφρενος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με άκρως επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στη Βραζιλία, με τον Τιάγκο Σίλβα να στέλνει με το… μπούτι την μπάλα στο δοκάρι του Κουρτουά, έπειτα από κόρνερ. Οι Βραζιλιάνοι κυνήγησαν το γκολ, αλλά τελικά ήταν αυτοί που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βελγίου, ο Φερναντίνιο τα έκανε… θάλασσα και με τον… ώμο έστειλε τη μπάλα σε λάθος εστία. Το αυτογκόλ του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος αγωνίστηκε λόγω του ότι ο Καζεμίρο ήταν τιμωρημένος, έβαλα μπροστά στο σκορ το Βέλγιο στο 13′.

Οι Βραζιλιάνοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίζουν, ωστόσο άφησαν τεράστια κενά στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα οι ταχύτατοι Βέλγοι να κάνουν… πάρτι. Στο 31′ οι “κόκκινοι διάβολοι” χτύπησαν στην αντεπίθεση κι έκαναν το 2-0. Ο Λουκάκου χόρεψε τους Βραζιλιάνους στο κέντρο κι έδωσε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Άλισον.

Στο 37′ ο Κουτίνιο προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του και κράτησε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η πίεση των Βραζιλιάνων αυξήθηκε, με τους Βέλγους να είναι κλεισμένοι στην περιοχή τους. Η “σελεσάο” σφυροκόπησε την άμυνα του Βελγίου, ωστόσο ο Κουρτούα είχε απαντήσεις σ’ όλες τις προσπάθειες των Βραζιλιάνων εκτός από μία, αυτή του 75ου λεπτού. Έπειτα από ψιλοκρεμαστή σέντρα του Κουτίνιο, ο Ρενάτο Αουγκούστο με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι.

Στα τελευταία 15 λεπτά, οι Βραζιλιάνοι πίεσαν ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση, ωστόσο στο 81′ το σουτ του Αουγκούστο από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 84′ ο Κουτίνιο από εξαιρετική θέση πέταξε στα σκουπίδια την πάσα πάρε-βάλε του Νεϊμάρ. Ο Κουρτουά, εκτός από τυχερός, έδειξε ότι είναι κι εξαιρετικά ικανός τερματοφύλακας, αποκρούοντας τη σουτάρα του Νεϊμάρ στο 94′. Η επέμβαση του Βέλγου τερματοφύλακα έστειλε… σπίτι της τη Βραζιλία, η οποία έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (73′ Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46′ Φιρμίνο), Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζεζούς (58′ Κόστα)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Φελαϊνί, Βιτσέλ, Σαντλί (83′ Βερμάλεν), Ντε Μπράινε, Λουκακού (87′ Τίλεμανς), Αζάρ

Mundial Τελευταίες ειδήσεις