Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η υπουργός Αθλητισμού της Σουηδίας στηρίζει τον Ντουρμάζ [pics]

Ντουρμάζ
@strandhall

Μπορεί ο Τζίμι Ντουρμάζ να δέχτηκε “επιθέσεις” φυλετικού μίσους και απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η… Σουηδία στέκεται στο πλάι του.

Τη συμπαράστασή της στον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος έγινε στόχος απειλών και ρατσιστικών μηνυμάτων μετά το ματς του Μουντιάλ 2018 της Σουηδίας με τη Γερμανία, εξέφρασε η υπουργός Αθλητισμού της χώρας.

Σε μία άκρως συμβολική κίνηση, η Ανίκα Στράντχαλ ανέβασε μία φωτογραφία της στα social media, όπου εμφανίζεται να φορά τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας με το Νο 21, δηλαδή τη φανέλα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της με τη φανέλα του Ντουρμάζ μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας!

Μουντιάλ 2018: Άγριο… κράξιμο σε Ντουρμάζ! Δέχθηκε απειλητικά «μηνύματα»

Στις αναρτήσεις της, η Ανίκα Στράντχαλ παραθέτει ένα hashtag στα σουηδικά που σημαίνει “Είμαστε η Σουηδία”.

https://twitter.com/hockeyeken/status/1011879399451488257

Άξιο αναφοράς, πως πριν από λίγες μέρες όλοι οι παίκτες της Σουηδίας στάθηκαν πίσω από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: “Είμαι ποδοσφαιριστής στο υψηλότερο επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την κριτική, αλλά το να με αποκαλούν “γ… μετανάστη” και “βομβιστή αυτοκτονίας”, και να δέχομαι απειλές θανάτου για εμένα και τα παιδιά μου, είναι τελείως απαράδεκτο.

Είμαι Σουηδός και φοράω με περηφάνια τη φανέλα και τη σημαία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς, θαυμάσιους ανθρώπους, που δίνουν χαρά. Παραμένουμε ενωμένοι, είμαστε Σουηδοί”.

Με την ολοκλήρωση της δήλωσης του Ντουρμάζ, σύσσωμη η ομάδα της Σουηδίας φώναξε “γ… το ρατσισμό!”, χειροκρότησε τον παίκτη της Τουλούζ και ξεκίνησαν την προπόνηση.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις