Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Κόστα Ρίκα – Σερβία: O Νάβας νικήθηκε με γ-Κολάροφ! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σερβία ήταν καλύτερη από την Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ της Ρωσίας και με τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου και αρχηγό της, Αλεξάνταρ Κολάροφ, να σκοράρει με φάουλ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0.

Ο Κέιλορ Νάβας φαινόταν έτοιμος να σταματήσει μόνος του την Εθνική Σερβίας στο παιχνίδι του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ 2018, όμως ο Κολάροφ βρήκε τη “λύση” και με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 56ο λεπτό του αγώνα.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς επικράτησε έτσι με 1-0 της Κόστα Ρίκα, με τον Σέρβο επιθετικό του ΠΑΟΚ να μπαίνει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 90′, για να συνδράμει στους… πανηγυρισμούς. Σημαντική νίκη για τη Σερβία που αναμένεται να δώσει “μάχη” με Βραζιλία και Ελβετία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι

Η Κόστα Ρίκα ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Στοΐκοβιτς, με τον Ουρένια να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 2ο λεπτό, όταν το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Σέρβο τερματοφύλακα σε κόρνερ. Στο 12′ ο Γκονζάλες έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία για γκολ, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ από καλή θέση.

Μετά το 15λεπτο όμως, η Σερβία ισορρόπησε τον αγώνα και με τον Μιλίνκοβτις σε εξαιρετική κατάσταση, άρχισε να παίρνει μέτρα προς την εστία του Κέιλορ Νάβας.

https://twitter.com/UtdGeorge/status/1008325417282035712

Στο 27ο λεπτό του αγώνα μάλιστα, ο επιθετικός της Λάτσιο είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ, αλλά τελείωσε βιαστικά το τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Σερβία συνέχισε όμως να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, με πιο αξιοσημείωτη φάση του ματς πάντως, ένα τρομερό “ψαλιδάκι” του Σάβιτς που απέκρουσε εξίσου εντυπωσιακά ο Νάβας, παρότι τελικά σφυρίχτηκε -λανθασμένα- οφσάιντ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Σέρβους να είναι καλύτεροί από τους Κοσταρικανούς και να ασκούνν μεγάλη “πίεση” στα καρέ του Νάβας. Στο 52ο λεπτό μάλιστα ήταν η σειρά του Μίτροβιτς να χάσει τετ α τετ και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, αφού αυτός κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ.

https://twitter.com/Betzaida_65/status/1008338070456987650

Η λύτρωση τελικά για την ομάδα του Κρσταλιτς ήρθε στο 56ο λεπτό από τον αρχηγό της. Με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ, ο Κολάροφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάβας, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αντιδράσει και καλύτερα στη συγκεκριμένη φάση.

https://twitter.com/worldcuprussa/status/1008340312744439808

Η Κόστα Ρίκα προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχει κάτι καλύτερο στο ματς, όμως η Σερβία οργανώθηκε στην άμυνα και δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι και το τέλος του ματς.

Το τελικό 1-0 έδωσε μία απόλυτα δίκαιη νίκη στη Σερβία, η οποία και πέρασε έτσι στην κορυφή του πέμπτου ομίλου, περιμένοντας πια το αποτέλεσμα του βραδινού αγώνα, ανάμεσα σε Βραζιλία και Ελβετία (21:00).

Οι συνθέσεις στο Κόστα Ρίκα – Σερβία

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Βενέγκας (60’ Μπολάνιος), Κάλβο, Γκαμπόα, Mπράιαν Ρουίς, Γκουσμάν (73΄Κόλιντρες), Ουρένια (67’ Κάμπελ).

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοϊκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89′ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82′ Ρουκάβοινα), Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάγιτς (70΄Κόστιτς).

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις