Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία “πάτησε” την Αργεντινή! Στο καναβάτσο η παρέα του εξαφανισμένου Μέσι [pics, vids]

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία “πάτησε” την Αργεντινή! Στο καναβάτσο η παρέα του εξαφανισμένου Μέσι [pics, vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Μαγική Κροατία στο Νίζνι Νόβγκοροντ! Η “χρβάτσκα”, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, “πάτησε” την Αργεντινή και προκρίθηκε στους “16” του Μουντιάλ 2018. Κινδυνεύει με αποκλεισμό η παρέα του εξαφανισμένου Λιονέλ Μέσι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έχει πάτο το βαρέλι της Αργεντινής; Αυτή είναι η απορία όλων των φίλων της “αλμπισελέστε” μετά τον διασυρμό από την Κροατία, για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ 2018.

Η “χρβάτσκα” έκανε ότι ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Σαμπάολι και προκρίθηκε πανηγυρικά στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας την φιναλίστ του Μουντιάλ 2014 να παλευεί μέχρι τέλους για την πρόκριση της στη νοκ άουτ φάση.

Τρομερή “γκέλα” από τον Καμπαγέρο στο πρώτο τέρμα της Κροατίας, γκολάρα Μόντριτς το δεύτερο, ενώ ο Ράκιτιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή είδε τον Μέσι να μην μπορεί και πάλι να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, περνώντας απαρατήρητος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιού.

Ο αγώνας

Η Αργεντινή μετά την… “γκέλα” της πρεμιέρας ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Κροατία για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Από την άλλη η “χρβάτσκα” με τους τρεις βαθμούς περνούσε στην επόμενη φάση. Η παρέα του Μέσι ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Πίεζε αρκετά από τα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 30′, με τον Πέρες να αδυνατεί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία, αστοχώντας από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν και η κορυφαία φάση του πρώτου μέρους, με τους Κροάτες να αμύνονται σωστά και να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η Αργεντινή είχε την ατυχία να βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ, εξαιτίας του τερματοφύλακα της. Ο Καμπαγέρο μιμήθηκε τον Κάριους, σέρβιρε την μπάλα στον Ρέμπιτς, ο οποίος πήρε το δώρο και τον εκτέλεσε με ένα βολέ, γράφοντας το 1-0.

Οι Αργεντινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, ο Σαμπάολι έριξε στο παιχνίδι τους Ντιμπάλα κι Ιγκουαίν, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Στο 64′ χάθηκε σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τους Πέρες και Μέσι να μην μπορούν να νικήσουν τον Σούμπασιτς στην ίδια φάση.

Στο 81′ ο Λούκα Μόντριτς φρόντισε να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των Αργεντινών για βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι, με τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να εκτελεί τον Καμπαγέρο με τρομερό μακρινό σουτ, κάνοντας το 2-0.

Στο 86′ ο Ράκιτιτς προειδοποίησε τους Αργεντινούς, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καμπαγέρο με τρομερή εκτέλεση φάουλ και στο 91′ ο Κροάτης μέσος της Μπαρτσελόνα έγραψε το τελικό 3-0 σε κενή εστία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56′ Παβόν), Μασκεράνο, Πέρες (68′ Ντιμπαλά), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54′ Ιγκουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57′ Κράμαριτς), Μόνριτς, Πέρισιτς (83′ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (90+3′ Κορλούκα).

Τα σενάρια του τέταρτου ομίλου

Πλέον η Κροατία προκρίθηκε στους “16” και η Αργεντινή έμπλεξε σε… σενάρια πρόκρισης που δεν εξαρτώνται από την ίδια. Θα πρέπει αύριο η Ισλανδία να μην κερδίσει τη Νιγηρία, η Αργεντινή να κερδίσει τους Αφρικανούς και ταυτόχρονα η Κροατία να μην χάσει από την Ισλανδία…

Η βαθμολογία του ομίλου

Κροατία 6*
Αργεντινή 1*
Ισλανδία 1
Νιγηρία 0
* Έχουν ένα παιχνίδι παραπάνω

Οι πανηγυρισμοί των Κροατών

 

Η απογοήτευση των Αργεντινών

Mundial Τελευταίες ειδήσεις