Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Αργεντινή 1-2 ΤΕΛΙΚΟ! Ο Ρόχο με “χρυσό” γκολ χάρισε την πρόκριση

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Αργεντινή 1-2 ΤΕΛΙΚΟ! Ο Ρόχο με “χρυσό” γκολ χάρισε την πρόκριση
ΦΩΤΟ twitter

Με τον Ρόχο να πετυχαίνει… buzzer beater στο τέλος του αγώνα, η Αργεντινή κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Νιγηρίας και με το τελικό 2-1, να πάρει τη δεύτερη θέση στον τέταρτο όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Νιγηρία αποδείχθηκε “σκληρό καρύδι” για την Αργεντινή και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση μέχρι και το 86ο λεπτό του αγώνα, όμως ένα γκολ του Ρόχο σε εκείνο το σημείο, την έριξε ουσιαστικά στο… καναβάτσο, αφού με το τελικό 2-1, η “αλμπισελέστε” ήταν αυτή που πανηγύρισε.

Οι Αργεντινοί ήταν καλύτεροι στην αρχή του αγώνα και προηγήθηκαν με γκολάρα του Μέσι, όμως ένα πέναλτι που κέρδισαν οι Αφρικανοί στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε “φωτιά” στο ματς. Τα “λιοντάρια” θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, όμως τελικά η ομάδα του Σαμπάολι ήταν αυτή που “έκλεψε” την πρόκριση με ένα γκολ του Ρόχο στο 86ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ισλανδία δεν κατάφερε να κερδίσει την Κροατία και αποκλείστηκε άδοξα από τη διοργάνωση. Αντίθετα, οι Κροάτες με το τελικό 2-1, έκαναν το 3 στα 3 και πέρασαν ως πρώτοι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Παρακολουθήστε LIVE το Νιγηρία – Αργεντινή από το newsit.gr

Η Κροατία έχει έξι βαθμούς και θα τερματίσει πρώτη με ισοπαλία ή νίκη στο ματς με την Ισλανδία. Η Νιγηρία θα εξασφαλίσει την συνέχεια στη διοργάνωση με νίκη επί της Αργεντινής, που έχει ένα βαθμό, όπως και η Ισλανδία, που όμως παρουσιάζει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μια ισοπαλία μπορεί επίσης να είναι αρκετή για τη Νιγηρία, ακόμη και αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία, ανάλογα με τη διαφορά τερμάτων. Η Ισλανδία πρέπει να κερδίσει για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα, αλλά χρειάζεται και τα άλλα αποτελέσματα για να προχωρήσει. Ο νικητής του 4ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του 3ου.

Νωρίτερα, Γαλλία και Δανία “σφράγισαν” τα εισιτήριά τους για τη φάση των “16” του Μουντιάλ 2018, αφού με την ισοπαλία 0-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι, κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα, στον τρίτο όμιλο.

Στο έτερο ματς του ομίλου, το Περού νίκησε με 2-0 την Αυστραλία, αποκλείοντας και τα “καγκουρώ” από τη διοργάνωση, χάρη στα γκολ των Καρίγιο και Γκερέρο. Έτσι, οι Περουβιανοί κατέληξαν και στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου, με τους Αυστραλούς να μένουν τέταρτοι και τελευταίοι με έναν βαθμό.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις