Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Νίκη γοήτρου για Σαουδική Αραβία! Απογοήτευσε η Αίγυπτος

Μουντιάλ 2018: Νίκη γοήτρου για Σαουδική Αραβία! Απογοήτευσε η Αίγυπτος
ΦΩΤΟ Reuters

Με νίκη αποχαιρέτησε το Μουντιάλ 2018 η Σαουδική Αραβία, επικρατώντας στο τελευταίο ματς του ομίλου της Αιγύπτου με 2-1. Στις καθυστερήσεις “λύγισαν” οι “Φαραώ”, που άνοιξαν το σκορ με τον Σαλάχ. Δυο πέναλτι εκτέλεσαν οι “γηπεδούχοι”. Ιστορική συμμετοχή από τον πορτιέρε των “φιλοξενούμενων”, που είπαν αντίο στο τουρνουά, χωρίς να κερδίσουν ούτε βαθμό.

Με γκολ του Σαλέμ Αλ Νταουσαρί στο 90+5′, η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε με νίκη το Μουντιάλ 2018 -επικρατώντας στο Βόλγκογκραντ 2-1 της Αιγύπτου- και πήρε την τρίτη θέση του 1ου ομίλου.

Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Σαλάχ, για να ισοφαρίσει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Αλ Φαράζ με πέναλτι. Λίγο νωρίτερα (41΄), ο 45χρονος τερματοφύλακας των «Φαραώ», Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος έγινε σήμερα ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέκρουσε (με τη βοήθεια του δοκαριού) πέναλτι του Αλ Μουαλάντ.

Το παιχνίδι…

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς βαθμολογικό άγχος κι έτσι το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό. Η Σαουδική Αραβία είχε την κατοχή της μπάλας και την ελαφρά υπεροχή, αλλά η Αίγυπτος ήταν αυτή που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των “γηπεδούχων”. Ο Σαλάχ δέχθηκε τη βαθιά μπαλιά στο 22′ και με λόμπα νίκησε τον εξερχόμενο αντίπαλο πορτιέρε για το 0-1.

Η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης και στο 37′ είδε τον Χεγκάζι να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Σαλμάν. Στο 40′ όμως οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα και να πετύχουν το πρώτο τους γκολ στο Μουντιάλ 2010. Ο Γιασέρ έκανε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φατί ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Φαχάντ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ελχανταρί, που με το ένα χέρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (ιστορική ημέρα για τον πορτιέρε των “Φαραώ”, αφού έγινε ο γηραιότερος που αγωνίζεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Τελικά, το πρώτο γκολ της Σαουδικής Αραβίας στα γήπεδα της Ρωσίας ήρθε στο 90+6′. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μια.. τραβηγμένη φάση και αφού πήρε τη βοήθεια του VAR (Αλί Γκαμπρ σύμφωνα με τον ρέφερι έχει ανατρέψει τον Φαχάντ) και ο Σαλμάν εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

 

 

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά, με την Σαουδική Αραβία να χάνει σημαντικές ευκαιρίες και να βλέπει τον Ελχανταρί να… κατεβάζει ρολά. Λίγο πριν τη λήξη του ματς όμως (84′) η Αίγυπτος έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ο Καχραμπά βρέθηκε απέναντι στον Αλ Μοσαϊλέμ, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση, αλλά ο γκολκίπερ της Σαουδικής Αραβίας απέκρουσε εντυπωσιακά!

Τελικά, η νίκη πήγε στη Σαουδική Αραβία, που… χτύπησε στο 90+5′. Μετά από ωραία ομαδική δουλειά από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σαλέμ, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο τελείωμα νίκησε τον 45χρονο πορτιέρε της Αιγύπτου και διαμόρφωσε το τελικό 2-1

 

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις