Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Νότια Κορέα – Γερμανία: Αποκλεισμός – σοκ για τα “Πάντσερ”! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Νότια Κορέα – Γερμανία: Αποκλεισμός – σοκ για τα “Πάντσερ”! [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

– Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ 2018
– Ταπεινωτική ήττα από τη Νότια Κορέα με 2-0
– Κατέληξε τελευταία στον 6ο όμιλο
– Σουηδία και Μεξικό πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση

Η Γερμανία συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις της στο Μουντιάλ 2018 και αυτοκτονώντας στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην αποκλεισμένη Νότια Κορέα, αποκλείστηκε πρόωρα από τη διοργάνωση.

Δείτε εδώ το live του αγώνα από το newsit.gr

Τα “Πάντσερ” δυσκολεύτηκαν από την αρχή να διασπάσουν την άμυνα των Ασιατών και γνώρισαν τελικά ταπεινωτική ήττα, αφού οι Νοτιοκορεάτες με γκολ του Κιμ και του Σον στις καθυστερήσεις του αγώνα, πέτυχαν ένα θριαμβευτικό για αυτούς 2-0.

Το παιχνίδι

Η Νότια Κορέα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να παίξει το “σάκο του μποξ” για τη Γερμανία, η οποία έκανε την πρώτη τελική με τον Ρόις στο 5ο λεπτό, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά.

https://twitter.com/FoxSportsBrasil/status/1011974111319343104

Αντίθετα, οι Κορεάτες έφθασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Σον να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην επίθεση. Από ένα φάουλ που κέρδισε ο επιθετικός της Τότεναμ μάλιστα και εκτέλεσε ο Τζουν, παραλίγο να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Νόιερ είχε κακή αντίδραση στη φάση.

Αμέσως μετά και στο 25ο λεπτό του ματς, ο Σόν μάλιστα σούταρε ανενόχλητος από καλή θέση, με τη μπάλα να περνάει όμως άουτ. Η Γερμανία δεν μπορούσε να απαντήσει όμως και ουσιαστικά και πέραν μιας παραλίγο φάσης του Βέρνερ, έχασε την πρώτη καλή της ευκαιρία με τον Χούμελς να πλασάρει πάνω στο Τζο μετά από κόρνερ στο 39ο λεπτό.

Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τα Πάντσερ να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία της Κορέας.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1011986785566646273

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν και η Γερμανία έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 48′ και στο 51′ με τον Γκορέτσκα και τον Βέρνερ αντίστοιχα να μην μπορούν να νικήσουν τον Τζο.

Η Κορέα ήλεγξε και πάλι το ρυθμό, κρατώντας τη Γερμανία μακριά από την εστία της και δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους στις αντεπιθέσεις. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει ανοίξει νωρίτερα το σκορ, αν κάποιος από τους Μουν και Σον ήταν πιο ψύχραιμοι μπροστά στον Νόιερ.

Η “νασιοναλμανσάφτ” από την πλευρά της, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να “πιέζει” για ένα γκολ, χωρίς όμως να δημιουργεί καποια μεγάλη ευκαιρία. Κάπως έτσι φθάσαμε στα τελευταία λεπτά, όταν και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι πιο εύκολα θα σκοράρει η Κορέα, παρά η Γερμανία. Και αυτό συνέβη, αφού από ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφθασε στα πόδια του Κιμ και κατόπιν στα δίχτυα. Ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ, αλλά συμβουλευόμενος το VAR, μέτρησε τελικά το γκολ.

https://twitter.com/WCgoalsHD/status/1012002458418204672

Η Γερμανία βγήκε όλη μπροστά για να ψάξει το “θαύμα”, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει την ευκαιρία στο Σον να πετύχει και δεύτερο γκολ για τους Ασιάτες. Με τον Νόιερ να έχει προωθηθεί, η Νότια Κορέα έκλεψε τη μπάλα και με μια βαθιά μπαλιά, ο επιθετικός της Τότεναμ βρέθηκε απέναντι σε άδεια εστία για να κάνει εύκολα το 2-0 στο 960 λεπτό.

https://twitter.com/FootballGIFs4/status/1012002064082190336

Το τελικό 2-0 βρήκε τους Γερμανούς με κλάματα, αφού όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αλλά θα επιστρέψουν τελικά στη Γερμανία, ταπεινωμένοι, ως τελευταίοι του ομίλου τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι συνθέσεις στο Ν. Κορέα – Γερμανία

Νότια Κορέα (Σιν Τάε-γιονγκ): Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56′ Χουάνγκ, 79′ Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69′ Τζου), Κιμ, Τζανγκ
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78′ Μπραντ), Κεντίρα (58′ Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63′ Μίλερ), Βέρνερ

Mundial Τελευταίες ειδήσεις