Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Οι 13 Ταϊλανδοί δεν θα πάνε Ρωσία! Η Γιουνάιτεντ τους κάλεσε στο “Ολντ Τράφορντ”

Μουντιάλ 2018: Οι 13 Ταϊλανδοί δεν θα πάνε Ρωσία! Η Γιουνάιτεντ τους κάλεσε στο “Ολντ Τράφορντ”
ΦΩΤΟ Reuters

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν επιτέλους από την Ταϊλάνδη, αφού σώθηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπήλαια. Η πρόταση της FIFA δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στέλνουν μηνύματα στήριξης.

Οι 12 νεαροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους, που έμειναν για σχεδόν δύο εβδομάδες εγκλωβισμένοι σε ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, απεγκλωβίστηκαν την Τρίτη (10.07.2018) το μεσημέρι, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Η απίστευτη περιπέτεια των 12 παιδιών και του προπονητή συγκίνησε τους πάντες και έκανε τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο να τους καλέσει -προ ημερών- στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό να γίνει. Ο εκ των θεραπόντων ιατρών των νεαρών, Τονγκτσάϊ Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, δήλωσε πως οι 13 Ταϊλανδοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι στη Ρωσία: “Δεν θα μπορέσουν να πάνε. Πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τον τελικό από την τηλεόραση”.

Το κάλεσμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το μήνυμα στήριξης της Ρόμα

Η Λίβερπουλ έκανε την… αρχή με το προ ημερών μήνυμα στήριξης του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά το νέο της σωτηρίας των 13ων Ταϊλανδών “κινητοποίησε” και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με ποστάρισμα στα social media που διατηρούν, οι “κόκκινοι διάβολοι” ανέφεραν πως θα είναι τιμή για το σύλλογο να υποδεχθούν τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στο “Ολντ Τράφορντ” τα παιδιά, τον προπονητή, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Με τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους ασχολήθηκε και η Ρόμα, χαρακτηρίζοντας την είδηση ως το καλύτερο ποδοσφαιρικό μήνυμα του καλοκαιριού. Παράλληλα, οι “τζιαλορόσι” αναφέρθηκαν και στον Σαμάν Κουνάν, ο οποίος πέθανε στην προσπάθεια του να μεταφέρει οξυγόνο στα αγόρια.

“Τα καλύτερα ποδοσφαιρικά νέα του καλοκαιριού – και οι 12 Ταϊλανδοί παίκτες και ο προπονητής τους διασώθηκαν, ύστερα από δύο εβδομάδες που ήταν παγιδευμένοι σε μια σπηλιά. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Σάμαν Κουνάν που πέθανε όταν μετέφερε οξυγόνο στα αγόρια. Ένας πραγματικός ήρωας” αναφέρει το μήνυμα της Ρόμα.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις