Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Οι “ήρωες” του Πούτιν! Θύμισαν Παγκόσμιο Πόλεμο οι εικόνες στη Ρωσία [pics]

Μουντιάλ 2018: Οι “ήρωες” του Πούτιν! Θύμισαν Παγκόσμιο Πόλεμο οι εικόνες στη Ρωσία [pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Για ήρωες που “πέθαναν στο γήπεδο” έκανε λόγο η πλευρά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά την ήττα-αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας του στα πέναλτι από την Κροατία στο εγχώριο Μουντιάλ. Εικόνες αντίστοιχες των εορτασμών μετά τη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέγραψαν οι κάμερες στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μη βρέθηκε στο γήπεδο και να παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση, όμως μετά το τέλος του ματς και παρά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Κροατία, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των συμπατριωτών του.

«Έβλεπε το παιχνίδι, νοιαζόταν για την ομάδα. Χάσαμε άδικα σε ένα υπέροχο παιχνίδι. Αυτοί ήταν υπέροχοι, ήταν ήρωες, πέθαναν στο γήπεδο, είμαστε υπερήφανοι γι ‘αυτούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την Interfax.

Οι εικόνες σε όλη τη Ρωσία μάλιστα ήταν εντυπωσιακές, αφού οι Ρώσοι ήταν συντονισμένοι σε όλη τη χώρα, δίπλα στην εθνική τους. Από τους στρατιώτες στο στρατόπεδο τους στο Ροστόφ έως τις μπαλαρίνες στην Αγία Πετρούπολη ή τους ανθρώπους σε ένα τσίρκο στη Μόσχα, που είχαν συγκεντρωθεί  γύρω από ένα… κινητό τηλέφωνο  για να δουν τον αγώνα, αλλά και τους οδηγούς των ταξί που στη διάρκεια των πέναλτι, είχαν ανάψει όλα τα φώτα και πατούσαν τις κόρνες.

Μουντιάλ 2018

Η απογοήτευση για τον αποκλεισμό δε, μετατράπηκε γρήγορα σε χειροκροτήματα και οι Ρώσοι σε όλη τη χώρα, πανηγύριζαν για τη σπουδαία διάκριση της εθνικής ομάδας, που έφθασε ένα… βήμα από τα ημιτελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά την “κατάρρευση” της ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο μάλιστα, οι εκδηλώσεις στους δρόμους στο κέντρο της Μόσχας, θύμιζαν τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τη νίκη της Ρωσίας κατά της Ισπανίας την Κυριακή, με τις σκηνές σε όλη την πόλη να παρομοιάζονται με τις εικόνες εορτασμών μετά τη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mundial Τελευταίες ειδήσεις