Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η Πολωνία έκανε… δώρο τη νίκη στη Σενεγάλη!

Μουντιάλ 2018: Η Πολωνία έκανε… δώρο τη νίκη στη Σενεγάλη!

Η Σενεγάλη είχε την τύχη με το μέρος της, αλλά και τη “βοήθεια” της Πολωνίας. Νίκη με 2-1 για τους Αφρικανούς, που μπήκαν με το… δεξί στο Μουντιάλ 2018. Αυτογκόλ το πρώτο τέρμα, “δώρο” της αντίπαλης άμυνας το δεύτερο των νικητών.

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πολωνίας πήρε η Σενεγάλη, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική του 8ου ομίλου του Μουντιάλ 2018. Έτσι, οι Αφρικανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση του συγκεκριμένου γκρουπ, μαζί με την Ιαπωνίας που νωρίτερα επικράτησε της Κολομβίας με 2-1.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε γρήγορο τέμπο στα πρώτα του λεπτά, αλλά και βιαστικές επιθετικές προσπάθειες από Πολωνία και Σενεγάλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δούμε κάποια αξιόλογη φάση.

Η Πολωνία είχε μια απογοητευτική εικόνα, δείχνοντας μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη της. Την ίδια ώρα, η Σενεγάλη έδειξε να έχει μεγαλύτερη διάθεση στην επίθεση, αλλά τα.. χάλαγε στην τελική πάσα.

Το ματς κύλησε χωρίς θέαμα και το γκολ ήρθε με τη βοήθεια της τύχης (38′)! Ο Νιάνγκ έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Μανέ και αυτός έστρωσε στον Γκανά. Το σουτ του Σενεγαλέζουν άλλαξε πορεία στο σώμα του Σιόνεκ και κατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι για το 0-1 (αυτογκόλ).

Η εικόνα του ματς βελτιώθηκε στην επανάληψη, με την Πολωνία να ανεβάζει ρυθμούς. Στο 49′ ο Εντιαγέ έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Λεβαντόφσκι, αλλά στο 60′ -κόντρα στη ροή του αγώνα- ήρθε το 0-2. Κάκιστο γύρισμα του Χριχόβιακ προς τα πίσω και τραγική αντίδραση της άμυνας της Πολωνίας. Ο Νιάνγκ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πλασέ στην άδεια εστία έβαλε ένα εύκολο γκολ.

Παρά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε, η Πολωνία συνέχισε να πιέζει και στο 70′ η κοντινή προβολή του Μίλικ έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά, στο 86′ οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-2 με τη δύσκολη κεφαλιά του Χριχόβιακ. Οι Πολωνοί προσπάθησαν μέχρι τέλους για το γκολ της ισοπαλίας, αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις