Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Πορτογαλία – Ισπανία: Ματσάρα με σούπερ Ρονάλντο! [vids]

Μουντιάλ 2018
ΦΩΤΟ Reuters

Σε μία απίθανη ματσάρα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Μουντιάλ του 2018, οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα, αλλά έμειναν τελικά στην ισοπαλία 3-3, χάρη σε μία τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος και έκανε χατ-τρικ.

Συγκλονιστικό ματς στη Ρωσία, με την Πορτογαλία και την Ισπανία να αναδεικνύονται τελικά ισόπαλες με 3-3 σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα. Γκολάρες, εναλλαγές στο σκορ, αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά και έναν μοναδικό Ρονάλντο να πετυχαίνει τρία γκολ και να “γράφει” το τελικό σκορ με άπιαστο φάουλ στο 87ο λεπτό.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα απάντησε για τους Ισπανούς, κάνοντας τόσο το 1-1, όσο και το 2-2, μετά το νέο προβάδισμα της ομάδας του Σάντος από το λάθος του Ντε Χέα.

Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο ήταν καλύτερη στο ματς και έκανε την ανατροπή σε 2-3 με το Νάτσο στο 58′, όμως ο Ρονάλντο αρνήθηκε να χάσει και με τη γκολάρα του στο τέλος “χάρισε” στην ομάδα του την ισοπαλία.

Το παιχνίδι

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν μόλις στο 3ο λεπτό να αιφνιδιάσουν την Ισπανία, με τον Ρονάλντο να εκμεταλλεύεται ένα άτσαλο μαρκάρισμα του συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Νάτσο, κερδίζοντας πέναλτι.

https://twitter.com/beINSPORTS/status/1007686123013877760

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, εκτέλεσε άψογα τον Ντε Χέα από τα 11 βήματα και ολοκλήρωσε το ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας του, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδωσε στη συνέχεια χώρο στην Ισπανία και προσπάθησε να “χτυπήσει” στην κόντρα. Παραλίγο να το καταφέρει μάλιστα λίγα λεπτά μετά, αλλά ο Σίλβα άργησε να πλασάρει στην εξαιρετική ασίστ του Κριστιάνο. Έτσι η Ισπανία άρχισε να βρίσκει ρυθμό και σε μία δική της αντεπίθεση, ο Ντιέγκο Κόστα νίκησε με τρομερή προσπάθεια -και φάουλ στον Πέπε στην αρχή- όλη την άμυνα των Πορτογάλων, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

 Το γκολ έδωσε “φτερά” στην Ισπανία που πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε ικανή να πετύχει και δεύτερο γκολ, έχοντας και δοκάρι με τον Ίσκο. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο όμως, ο Ντε Χέα αποφάσισε να κάνει ένα… δώρο στον Ρονάλντο. Με κακή αντίδραση σε ένα μέτριο σουτ του αρχηγού των Πορτογάλων, ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε απίστευτο λάθος για την κλάση του και έδωσε νέο προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους.

https://twitter.com/GuilianoGil/status/1007711963961421824

 Η ματσάρα συνεχίστηκε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ισπανία να πιέζει από την αρχή για την ισοφάριση, την οποία και βρήκε, μόλις στο 55ο λεπτό. Μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ και η κεφαλιά του Μπουσκέτς μέσα στην περιοχή, έβγαλαν τον Ντιέγκο Κόστα σε άδειο τέρμα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για τη νέα ισοφάριση και το 2-2.

https://twitter.com/ElSheriffArroyo/status/1007702808135655425

Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο συνέχισε μάλιστα στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, με μία γκολάρα του Νάτσο. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έπιασε ένα τρομερό μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Πατρίτσιο για το 2-3.

https://twitter.com/Blow_Up_Ref/status/1007704029525397504

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη και με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 87ο λεπτό πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ, για να φέρει και πάλι στα ίσια το ματς.

https://twitter.com/nealcol/status/1007760661684858881

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έδειξαν ικανοποιημένες με την ισοπαλία και έτσι το τελικό 3-3 βρήκε αμφότερες να πανηγυρίζουν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, στην κορυφή του δευτέρου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας, βρίσκεται το Ιράν, το οποίο και πήρε τη νίκη κόντρα στο Μαρόκο, χάρη σε ένα γκολ στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι συνθέσεις στο Πορτογαλία – Ισπανία

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Γκονζάλο Γκέδες (80’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ίσκο, Σίλβα (86’ Λούκας Βάθκεθ), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ιάγκο Άσπας).

Mundial Τελευταίες ειδήσεις