Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Πρωτιά με… VAR για Ισπανία! Είχε θράσος το Μαρόκο

Μουντιάλ 2018: Πρωτιά με… VAR για Ισπανία! Είχε θράσος το Μαρόκο

Το Μαρόκο έβγαλε ποδοσφαιρικό… τσαμπουκά κόντρα στην Ισπανία και την έφερε σε δύσκολη θέση. Οι “φούριας ρόχας” όμως πήραν τελικά το βαθμό (2-2) που -σε συνδιασμό με το 1-1 της Πορτογαλίας- τους έδωσε την πρωτιά στο δεύτερο όμιλο, με τέρμα του Άσπας στις καθυστερήσεις, το οποίο μέτρησε με τη χρήση του VAR. Οι Ίβηρες θα συναντήσουν στους “16” της οικοδέσποινα του τουρνουά, Ρωσία.

Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, που αναδείχθηκε ισόπαλη με το Μαρόκο 2-2.

Οι Ίβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάριζε τους Πορτογάλους με πέναλτι και στην ισοβαθμία οι «φούριας ρόχας» υπερτερούσαν της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ερβέ Ρενάρ, που απόψε σημείωσε τα πρώτα τέρματά του στη διοργάνωση, έδειξε πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Το παιχνίδι…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά νεύρα, αφού οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα, δείχνοντας πως… δεν αστειεύονται. Μάλιστα, στο 14′ κατάφεραν να κάνουν τους Ίβηρες να.. ιδρώσουν, αφού έκαναν το 0-1, εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος των “φούριας ρόχας”. Ινιέστα και Ράμος δεν συνεννοήθηκαν, “πούλησαν” τη μπάλα,ο Μπουταΐμπ έφυγε μόνος απέναντι από τον Ντε Χέα και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

 

Η απάντηση της Ισπανίας ήταν άμεση και.. πανέμορφη. Στο 19′ ο Ινιέστα έπαιξε όμορφα από τα αριστερά, συνεργάστηκε με Ντιέγκο Κόστα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε δίπλα στον Ίσκο, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 1-1, σημαδεύοντας ψηλά στην εστία του Ελ Καζουί.

 

Οι παίκτες του Ιέρο ανέβασαν… στροφές στη συνέχεια (Ινιέστα και Ίσκο πήραν πολλές προσπάθειες), αλλά τα “παιδικά” λάθη στην άμυνα δεν περιορίστηκαν. Μάλιστα, οι “γηπεδούχοι” θα πρέπει να… ανάψουν λαμπάδα στον Ντε Χέα, που στο 25′ ‘ νίκησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον σκόρερ του Μαρόκου. Μέχρι την ανάπαυλα κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά από την πλευρά των “φιλοξενούμενων”. Λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες για πρώτη φορά στα αποδυτήρια, ο Ινιέστα έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Ο ρυθμός στο ματς ήταν εκπληκτικός στην επανάληψη, με το Μαρόκο να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη. Στο 56′ ο Αμραμπάτ έπιασε εκπληκτικό μακρινό σουτ και τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

https://twitter.com/AVFC_Pictures/status/1011327152988524545

Η Ισπανία πήρε στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα και πλησίασε στο γκολ τόσο με τον Ίσκο (62′), όσο και με τον Πικέ (63′). Το παιχνίδι παίχτηκε στα μισά του γηπέδου όπου αμύνθηκαν οι Αφρικανοί.

https://twitter.com/WWFCFancast/status/1011333071784808448

Η αναποτελεσματικότητα τους όμως… πληρώθηκε στο 81’, όταν ο Εν-Νεσιρί, που είχε περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν, νίκησε στον αέρα τον Ράμος και με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Τελικά, τον πολύτιμο βαθμό έδωσε στην Ισπανία ο Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε με τακουνάκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε… νόμιμη θέση.

https://twitter.com/pasioncelta/status/1011342121599688704

Mundial Τελευταίες ειδήσεις