Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Ρατσιστικές επιθέσεις κι απειλές για τη ζωή του Φερναντίνιο!

Μουντιάλ 2018: Ρατσιστικές επιθέσεις κι απειλές για τη ζωή του Φερναντίνιο!
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Φερναντίνιο δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις αλλά κι απειλές για τη ζωή του, έπειτα από το αυτογκόλ που πέτυχε στο παιχνίδι της Βραζιλίας με τον Βέλγιο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Ποια η αντίδραση της ομοσπονδίας.

Ο Φερναντίνιο στάθηκε άτυχος στον προημιτελικό της Βραζιλίας με το Βέλγιο, σκοράροντας σε λάθος εστία. Το αυτογκόλ του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι τον έβαλε στο στόχαστρο μερικών συμπατριωτών του, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να τον απειλούν για τη ζωή του αλλά και της οικογένειας του.

Ο ίδιος έκλεισε τη σελίδα του στο instagram, ενώ η ομοσπονδία της Βραζιλίας πήρε θέση καταδικάζοντας τις επιθέσεις στον ποδοσφαιριστή.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Φερναντίνιο και την οικογένειά του. Το ποδόσφαιρο αφορά όλους τους ανθρώπους, όλες τις φυλές και τις κουλτούρες. Είμαστε μαζί σου. Ο ρατσισμός δεν θα περάσει», αναφέρει η θέση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί ότι ο Φερναντίνιο αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με το Βέλγιο, μιας κι ο Κασεμίρο ήταν τιμωρημένος, λόγω καρτών.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις