Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Στη “μάχη” των νοκ άουτ η Βραζιλία! Το πρόγραμμα της ημέρας (02/07)

Μουντιάλ 2018
ΦΩΤΟ Reuters

Με τη ματσάρα ανάμεσα σε Βραζιλία και Μεξικό ανοίγει η “αυλαία” της τρίτης ημέρας των νοκ άουτ αγώνων για τη φάση των “16” του Μουντιάλ 2018, ενώ αργότερα το βράδυ, το Βέλγιο είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση κόντρα στην Ιαπωνία, στο πρόγραμμα της ημέρας στη Ρωσία.

Το παιχνίδι μεταξύ της Βραζιλίας και του Μεξικό για τη φάση των “16” του Μουντιάλ της Ρωσίας, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου, την ώρα που το Βέλγιο αναμένεται να έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην Ιαπωνία, στο βραδινό ματς.

Η Βραζιλία είναι ένα από τα φαβορί και του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά για να συνεχίσει στη διοργάνωση, καλείται πρώτα να ξεπεράσει το “εμπόδιο” του Μεξικό. Η “σελεσάο” πέρασε ως πρώτη από τον όμιλό της, με δύο νίκες και μία ισοπαλία, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της. Αντίθετα, οι “αζτέκοι” ήταν εξαιρετικοί στα δύο πρώτα τους παιχνίδια στον όμιλο, κερδίζοντας και την πρωταθλήτρια Γερμανία με 1-0, όμως η ήττα από τη Σουηδία στον τελευταίο αγώνα πριν τα νοκ άουτ, έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή, με τους Σκανδιναβούς να “κλέβουν” έτσι την πρώτη θέση και τον… καλύτερο αντίπαλο στους “16” της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Ιαπωνία, με τους “κόκκινους διαβόλους” να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και να αποτελούν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, μετά την… παρέλασή τους στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2018, όπου και “μέτρησαν” 3/3 νίκες με 9-2 τέρματα. Από την πλευρά τους όμως και οι “μπλε σαμουράι” δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα, αφού κατάφεραν να αφήσουν εκτός διοργάνωσης τόσο τη Σενεγάλη, όσο και την Πολωνία στο δικό τους όμιλο, “περνώντας” στην επόμενη φάση, με μία νίκη και μία ισοπαλία.

Τα σημερινά παιχνίδια του Μουντιάλ 2018

Βραζιλία – Μεξικό (02/07, 17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Βέλγιο – Ιαπωνία (02/07, 21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις