Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Σβηστά” στα ημιτελικά η Γαλλία! Δεν μπόρεσε χωρίς Καβάνι η Ουρουγουάη [vids]

Μουντιάλ 2018:  “Σβηστά” στα ημιτελικά η Γαλλία! Δεν μπόρεσε χωρίς Καβάνι η Ουρουγουάη [vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 πήρε η Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-0 και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο της στους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Βραζιλία – Βέλγιο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Γαλλία προκρίθηκε “σβηστά” στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Οι “τρικολόρ, δίχως να εντυπωσιάσουν με την εμφάνιση τους, ξεπέρασαν με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ουρουγουάης και περιμένουν τον νικητή του Βραζιλία – Βέλγιο στους “4”. Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, με την ομάδα του Ταμπάρες να αδυνατεί να καλύψει το κενό της απουσίας του Έντισον Καβάνι.

Ο Ραφαέλ Βαράν άνοιξε το σκορ στο 40ό λεπτό με κεφαλιά κι ο Αντουάν Γκριεζμάν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 61′, ύστερα από γκάφα του Φερνάντο Μουσλέρα.

Ο αγώνας

Η Ουρουγουάη μπήκε πιο δυνατό στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Γάλλους. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 14′, όταν έπειτα από κόρνερ του Τορέιρα, ο Γοδίν έκανε την κεφαλιά, με τον Μπετανκούρ να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά τον Γιορίς να βγαίνει και να διώχνει με γροθιές.

Στο 15′ η Γαλλία απάντησε με τον Εμπαπέ, ο οποίος έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ζιρού, αστόχησε ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους Γάλλους να βρίσκουν, πάντως, τον τρόπο να προηγηθούν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 40′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν, ο Βαράν με ιδανική κεφαλιά, νίκησε τον Μουσλέρα, γράφοντας το 0-1.

Η Ουρουγουάη είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάσερες στο 44′, ενώ στην επαναφορά ο Γοδίν έστειλε την μπάλα πολύ άουτ από πλεονεκτική θέση.

Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στη Γαλλία, με την Ουρουγουάη να είναι παντελώς ακίνδυνη. Στο 61′ οι Γάλλοι “κλείδωσαν” τη νίκη με δώρο του Μουσλέρα! Ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ από μακριά, με τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα να κάνει… τραγικό υπολογισμό, να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του κι εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2 της Γαλλίας.

Η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία καλή φάση μετά το δεύτερο γκολ των “τρικολόρ”, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να φτάσουν “σβηστά” στη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ταμπάρες):Μουσλέρα – Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ – Νάντες (73’ Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ (58’ Γκονζάλες) – Λ. Σουάρες, Στουάνι (58’ Ροντρίγκες)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79’ Νζονζί) – Γκριζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις