Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Τα αρνητικά ρεκόρ που “κυνηγά” η Αργεντινή

Αργεντινή
ΦΩΤΟ Reuters

Η Κροατία διέσυρε την Αργεντινή με 3-0 και πλέον η ομάδα του Μέσι βρίσκεται… φάτσα με τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Η “αλμπισελέστε” έχει μια.. τραγική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία μπορεί να της δώσει νέα αρνητικά επιτεύγματα.

Σε… τροχιά αρκετών αρνητικών ρεκόρ έχει μπει η Αργεντινή, που -μετά και το 3-0 από την Κροατία- κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους “16” του Μουντιάλ 2018.

Μετά από δυο αγώνες στα γήπεδα της Ρωσίας, η Αργεντινή έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ. Σε περίπτωση που δεν σκοράρει απέναντι στη Νιγηρία, θα δημιουργήσει το αρνητικότερο της ρεκόρ. Τα πιο άσφαιρά της Μουντιάλ ήταν το 2002 και το 1962 όπου είχε σημειώσει μόλις δύο τέρματα και σημειωτέον αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Σε περίπτωση μάλιστα που η Αργεντινή δεν νικήσει τη Νιγηρία, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ θα έχει ολοκληρώσει την παρουσία της σε ομίλους χωρίς να έχει πετύχει νίκη!

Αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 52 χρόνια που παρατηρεί κανείς αρνητικό συντελεστή των γκολ. Τελευταία φορά είχε συμβεί στο Μουντιάλ του 1962 όταν είχε πετύχει δύο γκολ και είχε δεχτεί τρία, ενώ το 1958 στην πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο είχε αρνητικό ρεκόρ 5-10 που είναι και το χειρότερο έως σήμερα.

Πέραν του Μουντιάλ της Σουηδίας η Αργεντινή είχε δεχτεί το 1975 πέντε γκολ στους ομίλους, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση (σ.σ. είχε βάλει 7) και η τρίτη είναι… φέτος με τέσσερα, αν και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Άξιο αναφοράς, πως η συγκεκριμένη βαριά ήττα από την Κροατία στα γήπεδα της Ρωσίας δεν μπαίνει στο top 3 των χειρότερων αποτελεσμάτων της Αργεντινής σε παγκόσμιο κύπελλο. Ακόμη τρεις φορές οι Νοτιοαμερικάνοι έχουν διασυρθεί στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η πιο βαριά είχε έρθει το 1958 στα γήπεδα της Σουηδίας, όταν είχε ηττηθεί με 6-1 από την Τσεχοσλοβακία. Ακολουθούν δυο 4-0, από τη Γερμανία το 2010 και από την Ολλανδία το 1974.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ

Mundial Τελευταίες ειδήσεις