Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Θα σφραγίσουν… εισιτήριο Γερμανία και Βραζιλία; Το τηλεοπτικό πρόγραμμα (27/06)

Μουντιάλ 2018
ΦΩΤΟ Reuters

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ της επόμενης φάσης του Μουντιάλ 2018. Σήμερα θα προκύψουν άλλα δυο ζευγάρια για τη φάση των “16” της διοργάνωσης. Οι “μάχες” της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γερμανίας και της Βραζιλίας ξεχωρίζουν, δυο ομάδες που μπορεί να κοντραριστούν στην επόμενη φάση.

Βρισκόμαστε μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση της φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018 και το ενδιαφέρον στρέφεται στα γκρουπ όπου Γερμανία και Βραζιλία έδειξαν να αντιμετωπίζουν… προβλήματα.

Στον 6ο όμιλο η κατάσταση “άνοιξε” μετά τη νίκη της Γερμανίας επί της Σουηδίας (2-1). Το Μεξικό, με έξι βαθμούς, βρίσκεται στην κορυφή, με τη Γερμανία και τη Σουηδία στους τρεις. Η «Τρι», θα προκριθεί με νίκη ή ισοπαλία κατά της Σουηδίας. Μπορεί επίσης να προχωρήσει ακόμα και με ήττα από τους Σουηδούς εάν η Γερμανία χάσει ή φέρει ισοπαλία με τη Νότια Κορέα, που δεν έχει βαθμούς.

Η Γερμανία θα προχωρήσει αν νικήσει τη Νότια Κορέα με δύο γκολ. Θα περάσει επίσης με οποιαδήποτε νίκη εάν η Σουηδία δεν νικήσει το Μεξικό. Ένα άλλο σενάριο θα μπορούσε να δει τη Γερμανία να προχωρά με καλύτερη διαφορά τερμάτων με νίκη επί της Νότιας Κορέας ακόμα και αν η Σουηδία νικήσει το Μεξικό.

Η Σουηδία μπορεί να προκριθεί με μια νίκη επί του Μεξικού και μια ήττα της Γερμανίας στη Νότια Κορέα. Αν η Σουηδία και η Γερμανία κερδίσουν, είναι πιθανό οι Σουηδοί να προχωρήσουν με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Άξιο αναφοράς, πως -παρά τις δύο απώλειες- η Νότια Κορέα εξακολουθεί να έχει μια μικρή πιθανότητα να προχωρήσει αλλά θα πρέπει να νικήσει τη Γερμανία και να ελπίζει τόσο ότι η Σουηδία χάσει με το Μεξικό και πως θα παρουσιάσει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο νικητής του 6ου ομίλου θα συναντηθεί με την δεύτερη του 5ου ομίλου. Το μόνο σίγουρο σε αυτό τον όμιλο είναι πως η Κόστα Ρίκα έχει… αποχαιρετήσει, αφού δεν έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ούτε βαθμό.

Η νίκη της Βραζιλίας επί της Κόστα Ρίκα, έφερε την Selecao στους τέσσερις βαθμούς μαζί με την Ελβετία, με τη Σερβία στους τρεις. Νίκη ή ισοπαλία για τη Βραζιλία κατά της Σερβίας και της Ελβετίας κατά της Κόστα Ρίκα θα στείλουν και τις δύο στην επόμενη φάση.

Η Σερβία πρέπει να νικήσει τη Βραζιλία για να προκριθεί, αλλά μια ισοπαλία θα μπορούσε να την ικανοποιήσει, εάν οι Ελβετοί χάσουν από την Κόστα Ρίκα με περισσότερα από ένα γκολ. Η νικήτρια του 5ου ομίλου αντιμετωπίζει τη δεύτερη του 6ου ομίλου.

Σε περίπτωση που Γερμανία και Βραζιλία τελικά προκριθούν, αλλά μια από τις δυο δεν κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο της, τότε θα κοντραριστούν στη φάση των “16” του Μουντιάλ 2018!

Το πρόγραμμα της ημέρας και οι μεταδόσεις της ΕΡΤ

Ν. Κορέα – Γερμανία (17:00, Kazan Arena, Καζάν, ΕΡΤ 1)

Μεξικό – Σουηδία (17:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ, ΕΡΤ 2)

Σερβία – Βραζιλία (21:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα, ΕΡΤ 1)

Ελβετία – Κόστα Ρίκα (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι, ΕΡΤ 2)

Τα ζευγάρια που έχουν προκύψει ως τώρα για τους “16” του Μουντιάλ 2018

30/06

Αργεντινή-Γαλλία (17:00)

Ουρουγουάη-Πορτογαλία (21:00)

01/07

Ισπανία-Ρωσία (17:00)

Κροατία-Δανία (21:00)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις