Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Το σήκωσε η Γαλλία! “Παραδόθηκε” η Κροατία στον εκπληκτικό Εμπαπέ

Μουντιάλ 2018: Το σήκωσε η Γαλλία! “Παραδόθηκε” η Κροατία στον εκπληκτικό Εμπαπέ
ΦΩΤΟ Reuters

– 20 χρόνια πέρασαν για να επιστρέψει η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου!
– Έχοντας κάνει μόνο ένα σουτ στο πρώτο μέρος -αυτό στο κερδισμένου πέναλτι- αλλά παίζοντας σαρωτικά στην επανάληψη, οι “τρικολόρ” διέλυσαν με 4-2 την Κροατία και κατέκτησαν το Μουντιάλ 2018
– “Διαστημικός” Κιλιάν Εμπαπέ… σμπαράλιασε την άμυνα της “χρβάτσκα” όταν πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος
– Ο Μάντζουκιτς πέτυχε το πρώτο αυτογκόλ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου – Τραγικό λάθος του Γιορίς στο τέρμα που πέτυχε ο επιθετικός της “χρβάτσκα”

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του τελικού

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης “ανήκει” και πάλι μετά από 20 χρόνια στη Γαλλία. Οι “τρικολόρ” κατέκτησαν το Μουντιάλ 2018, “διαλύοντας” στον τελικό του “Λουζνίκι” την Κροατία με 4-2.

Οι παίκτες του Ντεσάν είχαν ποιότητα και αρκετή δόση τύχης -αφού στο πρώτο ημίχρονο δεν… άξιζαν να είναι μπροστά στο σκορ- για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

Η Κροατία ατύχησε να μείνει πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς -το πρώτο που μπαίνει σε τελικό Μουντιάλ- κατάφερε να φέρει γρήγορα το ματς στα ίσα με τον Πέρισιτς, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε.. μοιραίος, αφού έκανε χέρι εντός περιοχής, με τον διαιτητή Πιντάνα να δίνει το πέναλτι μέσω VAR και τον Γκριεζμνάν να δίνει οριστικά το… πάνω χέρι στην ομάδα του.

Στην επανάληψη ο Εμπαπέ ήταν… διαστημικός, αφού οι αντίπαλοι του δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν. Ο επιθετικός της Παρί “τράβηξε” τη Γαλλία και την οδήγησε στην κορυφή του Μουντιάλ 2018.

Άξιο αναφοράς, πως ο τελικός της Μόσχας είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά την “παράσταση” της Βραζιλίας του Πελέ και το 5-2 επί της Σουηδίας.

Το παιχνίδι…

Η Γαλλία είχε ένα αρκετά.. χλωμό ξεκίνημα, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Κροατία, πιέζοντας σε όλες τις γραμμές και ελέγχοντας το ρυθμό. Οι π”χρβάτσκι” βγήκαν πρώτοι στην μπάλα, δυσκολεύοντας με το… aggressive παιχνίδι τους τους “τρικολόρ” να κυκλοφορήσει την μπάλα και μεταφέροντας σιγά σιγά το παιχνίδι στα καρέ του Γιορίς.

Αν και οι παίκτες του Ντεσάν περιόρισαν κάπως την επιθετικότητα της Κροατίας, παρόλα αυτά δεν εμφάνισαν πάθος στο παιχνίδι τους. Το… μάτι των ποδοσφαιριστών του Ντάλιτς “γυάλιζε”, το παιχνίδι τους όμως παρέμεινε προσεκτικό. Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια, όμως, η Γαλλία έφτασε στο 1-0, έχοντας… αντίπαλη βοήθεια! Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το μακρινό φάουλ και ο Μάντζουκιτς -αντί να διώξει- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, σημειώνοντας το πρώτο αυτογκόλ σε τελικό Μουντιάλ.

Η απάντηση της Κροατίας δεν άργησε να έρθει και έγινε με… σουτάρα! Η μπάλα στρώθηκε στον Πέρισιτς, που έπιασε ένα “ξερό” σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-1.

Ο Κροάτης παίκτης της Ίντερ όμως στάθηκε άτυχος στη συνέχεια (38′). Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από έναν παίκτη της Γαλλίας και βρήκε στο χέρι του εξτρέμ της “χρβάτσκα”. Μετά από λίγα λεπτά και με τη χρήση του VAR, ο διαιτητής Πιτάνα έδειξε το πέναλτι και ο Γκριεζμάν έκανε το 2-1 για τους “τρικολόρ”.

Η τύχη ήταν με το μέρος της ομάδας του Ντεσάν, αφού στο πρώτο ημίχρονο έκανε μόνο ένα σουτ στην εστία του Σούμπασιτς και αυτό λόγω του πέναλτι και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1.

Οι Κροάτες παίκτες έβγαλαν μεγάλο πάθος και ενέργεια στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η Γαλλία όμως θυμήθηκε στο δεύτερο μέρος το σοβαρό της πρόσωπο και μέσα σε οκτώ λεπτά “καθάρισε” τον τελικό. Πριν ξεκινήσει το.. πάρτι του Εμπαπέ (52′) υπήρξε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί.

https://twitter.com/leamateurartist/status/1018529465171959810

Στο 59′ και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της “χρβάτσκα” ο Πογκμπά σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Σούμπασιτς για να γράψει το 3-1.

Οι πανηγυρισμοί δεν πρόλαβαν να κοπάσουν, αφού στο 65′ είχαμε το 4-1. Ο Ερναντέζ απέφυγε Μάντζουκιτς και Βρσάλκο, έδωσε στον Εμπαπέ που έπιασε σουτ από τα 25 μέτρα, αφήνοντας… άγαλμα τον Σούμπασιτς!

Ο εκπληκτικός αυτός τελικός συνέχισε να “βρέχει” γκολ, τα οποία μπήκαν με κάθε τρόπο… ακόμα και με γκάφα! Στο 69′ η μπάλα γύρισε στον Γιορίς, που δεν έκανε καλό κοντρόλ, στη συνέχεια πήγε να ξεπεράσει τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Κροάτης επιθετικός έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γαλλίας για το τελικό 4-2.

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις