Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Γερμανία σώζει την τιμή του Μουντιάλ. Ολα τα “ξινά” παιχνίδια που είδαμε μέχρι τώρα με τα μικρά σκορ και τις λιγοστές φάσεις τα σκέπασε η επιβλητική εμφάνιση των υπερηχητικών παικτών του Γιόακιμ Λεβ.

Ο κόουτς των Γερμανών χάρισε σε όσους βρεθήκαμε στο γήπεδο του Ντέρμπαν και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών μια ποδοσφαιρική παράσταση που τα είχε όλα. Αυτοματισμούς, υπέροχες ατομικές ενέργειες και εξαιρετικές εκτελέσεις. Τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν τα “πάντσερ” ήταν προϊόν μελέτης, προπόνησης και εξάσκησης. Ο,τι δηλαδή λείπει από την δική μας εθνική ομάδα.

Το σύστημα 4-2-3-1 που έπαιξε η Γερμανία αποδείχτηκε ιδανικό για τους επιθετικούς προσανατολισμούς της ομάδας. Οι ακραίοι Μίλερ και Ποντόλσκι καθοδηγούμενοι από τον νεαρό μαέστρο τουρκικής καταγωγής Μεσούτ Οζίλ σμπαράλιασαν την άμυνα των Αυστραλών και άφησαν τον τερματοφύλακα Σβάρτσερ πολλές φορές εκτεθειμένο.

Ταυτόχρονα οι δύο αμυντικοί τους χαφ Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Σάμι Κεντίρα όργωσαν το κέντρο έκοψαν και μοίρασαν το παιχνίδι μη επιτρέποντας να φανεί το κενό του τραυματισμένου αρχηγού Μίκαελ Πάλακ.

Οσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο του Ντέρμπαν κατατάσσουν την ορθολογική Γερμανία στα φαβορί της διοργάνωσης. Παράλληλα δείχνουν τη σημαίνει επιλογή τακτικής και εξάσκηση στην προπόνηση για την σωστή εφαρμογή της.

Λυπάμαι μόνο για τα σκυμμένα κεφάλια των ενθουσιωδών Αυστραλών φιλάθλων που ταξίδεψαν μέχρι τη Νότιο Αφρική πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά η ομάδα τους μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Οι Αυστραλοί δεν ήταν κακοί. Επεσαν όμως πάνω στην υπερηχητική Γερμανία. Είναι τιμητικό να τρως τέσσερα γκολ από μια τόσο σπουδαία ομάδα. Ενώ το να τρως δύο από την μέτρια Νότιο Κορέα όπως και να το κάνουμε δεν είναι…

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε