Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέτκοβιτς για τον αλβανικό αετό των Τζάκα και Σακίρι: “Να αφήσουμε την πολιτική εκτός ποδοσφαίρου”

Πέτκοβιτς για τον αλβανικό αετό των Τζάκα και Σακίρι: “Να αφήσουμε την πολιτική εκτός ποδοσφαίρου”
ΦΩΤΟ Reuters

Οι πανηγυρισμοί των Τζάκα και Σακίρι στο παιχνίδι της Ελβετίας με τη Σερβία προκάλεσαν αντιδράσεις. Οι δύο – αλβανικής καταγωγής- παίκτες της ομάδας Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς σχημάτισαν τον αλβανικό αετό, μετά τα γκολ τους κόντρα στους Σέρβους, με τους προπονητές της Ελβετίας και της Σερβίας να απαντούν σε ερωτήσεις για τη συγκεκριμένη κίνηση τους.

“Είναι σαφές ότι τη στιγμή της επίτευξης γκολ ένας παίκτης αισθάνεται ιδιαίτερα συναισθήματα, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να αφήσουμε την πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, ένα γεγονός και ένα πάθος που ενώνει τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να δείξουμε σεβασμό”.

Με αυτά τα λόγια,  ο γεννημένος στο Σαράγεβο προπονητής της εθνικής Ελβετίας, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, σχολίασε τους πανηγυρισμούς των Τζάκα και Σακίρι στο παιχνίδι με τη Σερβία.

“Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού”

Σχετικά  με το ίδιο θέμα, ο προπονητής της Σερβίας Μλάντεν Κρστάιτς τόνισε: “Δεν έχω να κάνω σχόλια, είμαι ένας άνθρωπος που αθλητισμού και δεν δίνω προσοχή σε διάφορα πράγματα. Πάντα ήμουν έτσι κι εγώ θα συνεχίσω να είμαι έτσι”.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις