Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ατομικό μαρκάρισμα στον Λιονέλ Μέσι…

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Αν και ο Όττο Ρεχάγκελ δεν συνηθίζει να μιλά για την ενδεκάδα, μια απάντηση του στην ερώτηση του συναδέλφου Σωτήρη Ταμπάκου άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εδώ στο Πολοκουάνε ο Όττο ομολόγησε πως δεν είναι ευχαριστημένος από την άμυνα αν και τόνισε πως η αμυντική λειτουργία είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ωστόσο η απάντηση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο κέντρο της άμυνας. Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πιθανολογείται η πρώτη εμφάνιση στο Μουντιάλ του Βαγγέλη Μόρα. Οταν μεταξύ των συναδέλφων άρχισε η «κοπτοραπτική» τότε ήρθε στην επιφάνεια το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εκτός άμυνας ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για να επωμιστεί το ατομικό μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αφαιρεθεί ένας παίκτης από την επίθεση και η διάταξη της ομάδας θα διαφοροποιηθεί σε 5-4-1.

Εννοείται πως κάθε πρόβλεψη με τον Ρεχάγκελ, είναι εξόχως παρακινδυνευμένη. Ομως, η χρησιμοποίηση παίκτη για ατομικό μαρκάρισμα στον Μέσι φαίνεται ότι στριφογυρίζει στο μυαλό του ομοσπονδιακού τεχνικού. Με βάση τα όσα προανήγγειλε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Μέσι θα πάρει θέση δεξιού εξτρέμ στο παιχνίδι με την Ελλάδα. Άρα, θα τον βρει απέναντι του ο αριστερός μπακ της Εθνικής μας, Βασίλης Τοροσίδης. Οχι μόνο για τον Βασίλη αλλά για κάθε αμυντικό, η αντιμετώπιση του πρώτου παίκτη στον κόσμο είναι αδύνατη υπόθεση. Οπως είπε κι ο Κώστας Κατσουράνης στη συνέντευξη Τύπου, ένας παίκτης από μόνος του δεν γίνεται να σταματήσει τον Μέσι. Η αναχαίτιση του (εφόσον γίνει) μπορεί να είναι και μόνο, προϊόν ομαδικής δουλειάς. Σχετικά εγχειρίδια δεν υπάρχουν αλλά όποιος είναι… περίεργος δεν έχει παρά να δει σε video τους αγώνες της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ του Μουρίνιο τους αγώνες καταγράφηκε αναχαίτιση της πληθωρικότητας του νεαρού σούπερ σταρ. Κι αυτό δεν συνέβη γιατί κάποιος από την Ίντερ ανάλαβε να τον μαρκάρει ατομικά. Συνέβη γιατί κυρίως η ομάδα του Μουρίνιο φρόντιζε να μην φτάνει η μπάλα στον Μέσι όταν αυτός βρισκόταν σε επικίνδυνη θέση για την άμυνα της ομάδας. Θα είναι κατά συνέπεια αναποτελεσματικό αλλά και καταδικαστικό για την αγωνιστική φυσιογνωμία της Εθνικής να επιλέγει ατομικό μαρκάρισμα και να αλλοιωθούν το σχήμα και η διάταξη της.

Εξαιρετική εμφάνιση, συλλογική δουλειά στο μαρκάρισμα και αρκετή τύχη μας χρειάζονται κόντρα στην Αργεντινή. Ο Κώστας Κατσουράνης που είναι πραγματικός προπονητής μέσα στο γήπεδο τόνισε με σημασία «Η Αργεντινή είναι πιο επικίνδυνος αντίπαλος όταν έχουμε εμείς την μπάλα παρά αυτή»…

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε