Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το δίλημμα του Οτο και ο λάθος συναγερμός για βόμβα!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Κώστας Κατσουράνης ή Αβράαμ Παπαδόπουλος είναι το δίλημμα που βασανίζει τον Οτο Ρεχάγκελ μετά την επιβεβαίωση της απουσίας του Βαγγέλη Μόρα από τον αγώνα του Σαββάτου.

Αν ο Γερμανός προπονητής προτιμήσει να βάλει τον μέσο του Παναθηναϊκού δίπλα στους Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο, τότε Τζιόλης και Πατσατζόγλου θα διεκδικήσουν μία θέση στα χαφ δίπλα στον Καραγκούνη. Σε αντίθεση περίπτωση ο Κατσουράνης θα παίξει στο κέντρο και ο Αβράαμ Παπαδόπουλος θα αποτελέσει τον τρίτο κεντρικό αμυντικό. 

Στην προπόνηση που έγινε για πρώτη φορά μεσημέρι, πήρε κανονικά μέρος ο Σωτήρης Κυργιάκος που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στον αστράγαλο, ενώ ο Καπετάνος εξακολουθεί να έχει πόνους στη μέση και υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την απόλυτη ηρεμία που επικρατεί στην περιοχή που προπονείται η Εθνική Ομάδα τάραξε για λίγα λεπτά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά από το τέλος της μεσημεριανής προπόνησης. Την ώρα που οι παίκτες βρίσκονταν στα αποδυτήρια και οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πούλμαν για την επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξαφνικά επικράτησε έντονη κινητικότητα από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. 

ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν από τον υπεύθυνο ασφαλείας να επιστρέψουν μέσα στην αίθουσα του κέντρου τύπου και σε λίγα λεπτά η περιοχή είχε γεμίσει περιπολικά και αστυνομικούς. Μία ειδική μονάδα για την εξόντωση εκρηκτικών, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έπιασε δουλειά. Ένα από τα σκυλιά είχε μυρίσει κάτι ύποπτο σε ένα ψυγείο που παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου. Τελικά ο συναγερμός αποδείχθηκε άνευ λόγου, καθώς το ύποπτο αντικείμενο ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκαν σε αυτό εκρηκτικές ύλες. Σύντομα η τάξη αποκαταστάθηκε και τα πούλμαν των παικτών και των δημοσιογράφων αναχώρησαν χωρίς άλλα απρόοπτα.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τους μαθητές της Νότιας Αφρικής. Ήταν η τελευταία ημέρα μαθημάτων καθώς τα σχολεία κλείνουν για έναν μήνα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το NewsIt.gr βρέθηκε στο ελληνικό σχολείο του Ντέρμπαν και διαπίστωσε από πρώτο χέρι πως οι Ελληνες της ομογένειας προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση από το πέρασμα του χρόνου και των γενεών. 

ΦΩΤΟ NEWSIT

Το ελληνικό σχολείο φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες Ελληνόπουλα που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μακριά από την πατρίδα, αλλά ντυμένα στα γαλανόλευκα μας είπαν πως ανυπομονούν να δουν την Εθνική Ομάδα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και να τραγουδήσουν μαζί με τους παίκτες τον Εθνικό Ύμνο που έμαθαν στο ελληνικό σχολείο, με τη βοήθεια της δασκάλας τους Σοφίας και του πάτερ Ανδρέα που λειτουργεί στην ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε