Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βέλγιο – Ιαπωνία: Ματσάρα και buzzer beater Σαντλί! Στα προημιτελικά του Μουντιάλ με τρομερή ανατροπή οι Βέλγοι [vid]

Βέλγιο – Ιαπωνία: Ματσάρα και buzzer beater Σαντλί! Στα προημιτελικά του Μουντιάλ με τρομερή ανατροπή οι Βέλγοι [vid]
ΦΩΤΟ Reuters

Στο πιο συγκλονιστικό παιχνίδι του Μουντιάλ 2018, το Βέλγιο επέστρεψε από την κόλαση, επικράτησε με απίστευτη ανατροπή της Ιαπωνίας με 3-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άγγιξαν το θαύμα οι Ασιάτες, αλλά οι Βερτόνχεν, Φελαϊνί και Σαντλί έσβησαν… τα όνειρα τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018 πανηγύρισε το Βέλγιο, το οποίο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, έκανε την ολική ανατροπή και με γκολ του Σαντλί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, επικράτησε με 3-2 των Ασιατών. Στους “8” οι Βέλγοι θα συναντήσουν τη Βραζιλία.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις για γκολ. Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Καβασίμα. Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες ήταν εξαιρετικά στημένοι και λίγο έλειψε, μάλιστα, να προηγηθούν στο σκορ στο 44′, όταν σε ένα ακίνδυνο σουτ η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Κουρτουά, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι πρόλαβε να την πιάσει πριν περάσει τη γραμμή.

Όποιος παρακολούθησε το πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να φανταστεί με τίποτα την εξέλιξη του δεύτερου μέρους. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Σ’ αυτό βοήθησαν τα δύο γρήγορα γκολ της Ιαπωνίας!

Στο 48΄ ο Σιμπασάκι βρήκε με κάθετη πάσα τον Χαραγκούτσι, κι εκείνος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Αζάρ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Καβασίμα, με τους Ιάπωνες να χτυπούν ξανά στο 52′. Ο Καγκάβα δέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, πάσαρε στον Ινούι κι εκείνος με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2.

Το Βέλγιο βρέθηκε στα σχοινιά, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Μετά την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Λουκάκου στο 62′ (σ.σ. δεν μπόρεσε με κεφαλιά από ένα μέτρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα), ο Μαρτίνεθ πέρασε ταυτόχρονα στον αγώνα Φελαϊνί και Σαντλί και δικαιώθηκε.

Στο 69΄ οι Βέλγοι μείωσαν με μακρινή κεφαλιά του Βερτόνγκεν που «κρέμασε» τον Καβασίμα (σ.σ. φέρει ευθύνη(, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με μια νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά του πανύψηλου Φελαϊνί.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τον Κομπανί να προλαβαίνει τον Χόντα πριν σουτάρει στο 84′ και τον Καβασίμα να αποκρούει εντυπωσιακά κεφαλιές τον Σαντλί και Λουκάκου. Καθοριστικές επεμβάσεις έκανε κι ο Κουρτουά, σταματώντας τον… συμπαίκτη του, Βίτσελ, αλλά κι ένα φάουλ του Χόντα.

Κι ενώ όλα έδειχναν παράταση, στο κόρνερ μετά την απόκρουσή του ο Κουρτουά μάζεψε την μπάλα, έδωσε στον Ντε Μπράιν κι εκείνος στον Μενιέ, σε αντεπίθεση-αστραπή, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Λουκάκου άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του κι ο Σαντλί την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 3-2 και στέλνοντας τους Βέλγους στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπράινε, Βίτσελ, Καράσκο (65′ Σαντλί), Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκακού, Ε. Αζάρ

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σάκαϊ, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Χαραγκούτσι (81′ Χόντα), Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο

Mundial Τελευταίες ειδήσεις