Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

15 χρόνια Πούτιν, 15 φωτογραφίες του πριν γίνει ο τσάρος που είναι

15 χρόνια Πούτιν, 15 φωτογραφίες του πριν γίνει ο τσάρος που είναι

Σαν σήμερα, στις 7 Μαΐου 2000, στην απαρχή της νέας χιλιετίας ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν ή για τους φίλους Влади́мир Влади́мирович Пу́тин αναδείχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτή τη θέση δεν θα την άλλαζε ποτέ.

Οι πολέμιοι του πολλοί, σχεδόν όσοι και οι φίλοι του. Ο ίδιος μυστικοπαθής και Γερμανοτραφής, προτιμά το μειδίαμα από την παγωμένη εικόνα ενός εξουσιαστή ενώ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος πολιτευόμενος. Αν και καταδιώκει σθεναρά οποιονδήποτε μοιάζει να διαφωνεί στη θεοκρατική, συντηρητική Ρωσία του σήμερα, ο Πούτιν εξακολουθεί να φέρεται ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους της χώρας. Από φόβο; Από έρωτα; Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο άντρας που θέλει να κάνει έρωτα στο φωτογραφικό φακό όπως και στις γυναίκες της ζωής του (μία επίσημη που τη χώρισε κομψά μπροστά από τις κάμερες των τηλεοπτικών, κρατικών, δικτύων και μία ανεπίσημη που ίσως έχει γονιμοποιήσει δύο με τρεις φορές, ίσως όχι) θα συνεχίσει να είναι ένας απίθανος παίκτης των γεωπολιτικών παιχνιδιών της υφηλίου με νέο του πιόνι το αντίπαλο, κόκκινο σε ψυχή, δέος του ΔΝΤ, την “Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS”.

Πόσο δίκιο έχει ο Βλαδίμηρος όταν λέει ότι τη Ρωσία δεν μπορεί να τη λυγίσει κανείς; Αναπάντητο ερώτημα. Αν ωστόσο η χώρα που βλέπει το νόμισμα της να υποφέρει από απανωτά hangover έχει σθένος αντίστοιχο του ηγέτη της, η Πορφυρή Αρκούδα δεν πάει πουθενά. Αυτές είναι κάποιες φωτογραφίες του εορτάζοντα πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα. Από τις αμούστακες μέρες του στα χρόνια της KGB. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά και για να μη μακρηγορούμε είναι αυτό:

Να (τους) ζήσει.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε